2011 Liepos mėnesio archyvas

veidas.lt

Šiandien sukanka 20 metų nuo tragiškų įvykių Medininkuose, kai prie sienos su Baltarusija buvo sušaudyti septyni Lietuvos pareigūnai.

veidas.lt

Pusmetį praleidusi Maskvoje dainininkė Jurga Šeduikytė vasaros pradžioje kuriam laikui grįžo į Lietuvą ir aktyviai įsiliejo į šalies kultūrinį gyvenimą. Liepą ji surengė pirmuosius koncertus, o šiuo metu visą dėmesį skiria savo inicijuotam, Maskvos metro keleivių inspiruotam muzikiniam lėlių teatro spektakliui “MetroNomes”.

veidas.lt

Pernai iš pasaulinės geografijos olimpiados parsivežęs sidabro medalį, Vilkaviškio “Aušros” gimnazijos abiturientas Rokas Danilevičius šią vasarą rengiasi jau trečiai tarptautinei olimpiadai.

veidas.lt

Vietnamo vizitinės kortelės – autentiški Pietryčių Azijos kaimeliai kalnuose ir gamtos stebuklu vadinamas salynas iš dviejų tūkstančių įvairiausių formų salų.

veidas.lt

Iki šiol remiantis sveikos mitybos piramide buvo rekomenduojama valgyti daugiausia grūdų produktų, tačiau dabar ji iš esmės pakeista.

veidas.lt

“Begėdiškai geras romanas, kurį begėdiškai įdomu skaityti”, – taip J.Barnes “Flobero papūgą” apibūdino Johnas Irvingas. O mes savo “Skaitinių” puslapio skaitytojams siūlome begėdiškai patrauklią ištrauką iš šios knygos.

veidas.lt

Japonijos vertybinių popierių vertė auga sparčiausiai tarp visų išsivysčiusių šalių. Tai lemia kur kas spartesnis, nei manyta, šalies atsigavimas po kovo 11-ąją išgyvento cunamio.

veidas.lt

Išmaišykite padažui skirtus produktus. Nuluptas bulves supjaustyti kubeliais, pupeles – 2 cm ilgio gabaliukais. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustyti j 4 dalis, alyvuoges – per pusę.

veidas.lt

Šiuo metu šalies gyventojai turi jau 4,2 mln. banko kortelių, daugelis – po dvi ar net tris skirtinguose bankuose. Auga ir kortelių apyvarta.

veidas.lt

Prieš 70 metų, 1941 m. liepos mėnesį, Berlyno universiteto profesorius Konradas Meyeris-Hetlingas pateikė SS reichsfiureriui Heinrichui Himmleriui garsiojo Rytų teritorijų kolonizavimo generalinio plano “Ost” pirmąjį variantą. Jame buvo numatytas pokarinis Rytų Europos šalių tvarkymas ir ekonominis vystymas.

veidas.lt

Lietuvos knygų pirkėjai šiandien nėra labai išrankūs. Daugelis pageidauja lengvo turinio romanų, kuriuos skaitydami galėtų pailsėti.

veidas.lt

Naudojimasis mobiliuoju telefonu vairuojant gali būti toks pat pavojingas, kaip ir vairavimas kraujyje esant 0,8 promilėms alkoholio, t. y. dvigubai daugiau nei leistina norma vairuotojams Lietuvoje.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...