Politika

veidas.lt

Liepos 5 dieną Minske vykusioje Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinėje Asamblėjoje teikta Lietuvos parlamentarų rezoliucija, kritikuojanti Baltarusijos Astravo atominės elektrinės statybą, buvo atmesta nepradėjus jos nagrinėti.

veidas.lt

Europos Komisijos paskelbti 2017 m. Inovacijų švieslentės rezultatai pirmiausia ypatingi tuo, kad pirmą kartą nuo 2010 m. buvo peržiūrėta ir pakoreguota Inovacijų švieslentės metodologija: Inovacijų švieslentės indikatorių skaičius padidintas iki 27; indekse atsirado penki nauji rodikliai, o trys indikatoriai išbraukti; pakoreguotos ir kai kurių kitų rodiklių skaičiavimo taisyklės.

veidas.lt

Vieni verslininkais gimsta, kiti jais tampa. Iš pašaukimo. Bet yra ir tokių, kurie jais tampa visai to nenorėdami. Dar vienas paradoksas – nemažai šių pseudoverslininkų ne tik nesusikraus turtų, iš kurių oriai gyventų senatvėje, bet ne savo valia neužsidirbs ir varganos lietuviškos pensijos, todėl ties drebančią ranką prašydami valstybės pašalpos. Kaip ir tie, kurie uždirba mažiau negu minimumą ir nesukaups reikiamo stažo. Vyriausybės neseniai pristatytame mokesčių ir socialinės apsaugos sistemos tobulinimo plane siūlomi pakeitimai jų taip pat neguodžia, nes, šiandien skatindama tapti verslininkais, ateityje valstybė juos pavers pašalpininkais.

veidas.lt

Čia turi būti geriausi ir iniciatyviausi – be tokių valstybės tarnautojų neįmanomos Lietuvos sėkmei reikalingos reformos. Ar tai užtikrins Vyriausybės rengiamos šio sektoriaus permainos?

Geriausias valstybės tarnautojas

veidas.lt

Savaitraščio „Veidas“ surengtuose geriausio valstybės tarnautojo rinkimuose laurai atiteko Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) direktorei Dianai Vilytei. Tai lėmė ministerijų, valstybės institucijų, savivaldybių, verslo asociacijų vadovų, valstybės sektoriaus darbą analizuojančių ekspertų balsai.

veidas.lt

Birželio 16 d., penktadienį, Seimo narys Artūras Skardžius laikinai sustabdė savo narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje. O partija kitą dieną inicijavo Seimo Etikos komisijos posėdį, kuriame svarstyti A.Skardžiaus reikalai.

veidas.lt

3 klausimai Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro direktorei Teresei Birutei Burauskaitei

veidas.lt

Prezidentė Dalia Grybauskaitė birželio 8 d. Seime perskaitė metinį pranešimą. Šalies vadovė apžvelgė svarbiausias valstybės gyvenimo sferas: valdymą, ekonomiką, teisėsaugą, švietimą, užsienio politiką.

veidas.lt

„Gal nusiraminimo kėdutę? Užkiškite jam burną!“ – jau matau premjero Sauliaus Skvernelio įprastą sarkastišką šypsenėlę ir įprastą leksiką reaguojant į kritiką, šiuokart už jo Vyriausybės debiutinį pusmetį, kai chaoso ir nesusišnekėjimo buvo daugiau nei sprendimų. Antra vertus, kuri Vyriausybė jau per pirmąjį pusmetį drįso imtis tiek daug sisteminių reformų?

veidas.lt

Penktadienį Vyriausybė pristatė planą, kaip nuo kitų metų ketinama keisti mokesčius. Pertvarka, kuri palies darbuotojus, šeimas, verslą, žemdirbius, jau spėjo sulaukti ir palankių, ir itin kritiškų vertinimų.

veidas.lt

Seimas birželio 1 d., ketvirtadienį, priėmė Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis siekiama sumažinti alkoholio vartojimą ir prieinamumą. Už naujus pakeitimus balsavo 101 Seimo narys, prieš – 10, susilaikė 10 parlamentarų. Dalis nuostatų įsigalios nuo 2018-ųjų, kitos – nuo 2020 m.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...