Kulinarija

veidas.lt

Vaisiai ir daržovės – viena pagrindinių žmogaus maisto raciono dalių. Visais metų laikais, o, ypač, atėjus vasarai, vaisių ir daržovių pasiūla vartotojui – smarkiai išauga. Ką ir kaip rinktis ?

veidas.lt

Alyvuogių aliejus – neabejotinai vertingas produktas, jo rasime kone kiekvienos šeimininkės virtuvėje. Parduotuvėse galima aptikti įvairiausių jo rūšių, besiskiriančių atspalviais, skaidrumu ir, žinoma, etikečių užrašais.

veidas.lt

Dviejų vaikų mamytė, dainininkė ir vestuvių planuotoja Agnieška Dobrovolska labai dažnai kepa bananus kepsninėje: „Nes vaikams labai patinka“. Išbandykite šį receptą.

veidas.lt

Net ir panaudojusi šlakelį vakar neišgerto vyno netruksite atrasti stebėtinos įvairovės. Gardinant juo svarbu aromatas, rūgštis, o kartais ir saldumas. Vyne esantis alkoholis, visas arba iš dalies, išlieka tik šaltai gaminamuose patiekaluose – dažniausiai desertuose. Kadangi alkoholis ima skaidytis jau esant 78 ºC temperatūrai, šildant ar verdant jis išgaruoja. Pats paprasčiausias vyno panaudojimas – padažui [...]

veidas.lt

Druska ne tik gardina maistą, bet ir dezinfekuoja, slopina uždegimus ir mažina patinimus

veidas.lt

Jeigu užsiauginsite moliūgų ir cukinijų, turėsite iš ko taisyti salotas, troškinius, sriubas, virti uogienes ir net kepti pyragus. Beje, cukinijų žiedus taip pat galėsite suvalgyti… Na, o sunokusiais saldaus skonio melionais itin džiaugsis vaikai…

veidas.lt

Inžinerinių paslaugų ir konsultacijų bendrovė „Sweco“, bendradarbiaudama su garsia Švedijos žurnaliste ir kulinarinių televizijos laidų vedėja Lotta Lundgren, išleido nuotaikingą tvarių receptų knygą „Virtuvė be viryklės“. Knygoje pateikiama 17 tvarių patiekalų receptų, kurių gamybai naudojami alternatyvūs energijos šaltiniai – automobilio variklio, saunos, indaplovės arba saulės skleidžiama energija.

veidas.lt

Daugiau nei 30 pasaulio šalių aplankęs projektas „Dinner in the Sky“, gurmaniškas vaišes organizuojantis pusės šimto metrų aukštyje, į savo veiklos zoną įtraukė ir Lietuvą. “Dangaus restoranas”, kurį amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ įtraukė į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką, jau šią vasarą įsikurs Vilniuje, Rotušės aikštėje.

veidas.lt

Daugumos Lietuvos gyventojų skonio receptorių būklė yra gera, tačiau silpnėja jų saldaus bei sūraus skonių jutimas. Tai parodė pirmą kartą Lietuvoje vykdytas socialinis eksperimentas Skonio receptorių tyrimas, kurį didžiuosiuose šalies miestuose atliko Lietuvos sveikatos mokslų universiteto atstovai.

veidas.lt

Kofeinas yra nuo seno žinoma tonizuojanti medžiaga. Populiariausiu kofeino šaltiniu nenuginčijamai yra kava.

veidas.lt

Šiandien Palangos J. Basanavičiaus gatvę papuošė didžiausias pasaulyje gintarinis Velykų simbolis – 2 metrų aukščio ir 1,5 metro pločio gintarinis margutis.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...