2012 Birželio 14

Maistas su žvaigžde

veidas.lt

Dviejų vaikų mamytė, dainininkė ir vestuvių planuotoja Agnieška Dobrovolska labai dažnai kepa bananus kepsninėje: „Nes vaikams labai patinka“. Išbandykite šį receptą.

Jums reikės:

8 bananų

2 porcijų ledų

tirpinto šokolado

mėgstamų smulkintų riešutų (migdolų).

 

Kaip pagaminti

Bananus su žievele nuplaukite ir nusausinkite. Išdėliokite juos ant grotelių ir kepkite ant silpnos kaitros (žarijos turi rusenti). Kol kepa bananai, ištirpinkite šokoladą, susmulkinkite riešutus ir sumaišykite. Iškeptus bananus dėkite į lėkštutes, įpilkite šokolado padažo ir įdėkite ledų.

 

Dizainerio Seržo Ganžumiano receptas – vegetariški šašlykai.

Jums reikės:

6–7 baklažanų

5–6 saldžiųjų paprikų

10 kietesnių pomidorų

1–2 aitriųjų paprikų

žalumynų petražolių, krapų, šviežių bazilikų, svogūnų laiškų

maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų

druskos

200 g lydyto sviesto ghee

 

Kaip pagaminti:

Nupjaukite baklažanų galiukus, sumaukite įstrižai ant iešmų ir kepkite kepsninėje, kol suminkštės, viduje susidarys sulčių, o išorė pasidengs plutele. Po to kepkite paprikas, po jų – pomidorus. Nulupkite daržovių odeles, viską supjaustykite ir dėkite į puodą. Supjaustykite svogūnų laiškus, žalumynus. Sudėkite sviestą, apkeptą stambiai pjaustytą aitriąją papriką, suberkite pipirus, sudėkite žalumynus. Viską išmaišykite ir puodą uždenkite. Valgykite su pašildytu lavašu arba itališka duona. Kvepia fantastiškai.

 

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Kaip vertinate galimybę, kad S.Skvernelis vadovaus naujai Vyriausybei?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...