Kulinarija

veidas.lt

Lietuvos maisto parduotuvių lentynose daugėja užsienyje pagamintų produktų lietuviškais pavadinimais: kas iš pirmo žvilgsnio atrodo tarsi pagaminta Lietuvoje, iš tiesų neretai atkeliauja iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Vokietijos ar netgi Turkijos.

veidas.lt

Geriausiai kavą ruošia italai, o toks dalykas kaip lietuviška kava – neegzistuoja. Tai tik keli iš daugelio mitų apie vieną populiariausių gėrimų pasaulyje. Vytauto Kratulio, kavos žinovo, UAB „Šviežia kava“ direktoriaus, teigimu, mitai apie kavą dažnai trukdo žmonėms mėgautis šiuo gėrimu ir pažinti jį.

veidas.lt

Beveik pusė lietuvių, gamindami maistą, vadovaujasi savo patirtimi ir drąsiai improvizuoja naudodami prieskonius. Tuo tarpu griežtai patiekalų receptūros laikosi vos keli procentai šeimininkaujančiųjų virtuvėje.

veidas.lt

Praėjusį savaitgalį Vilniuje praūžusiose Kavos kultūros dienose buvo išrinkti Lietuvos kavos ruošimo ir ragavimo čempionato nugalėtojai. Jais tapo „Šviežios kavos“ baristai Tomas Rudys ir Eglė Neverauskaitė. Pasak Vytauto Kratulio, UAB „Šviežia kava“ direktoriaus, geras baristas yra ne tik puikus kavos virėjas, bet ir ryški asmenybė.

veidas.lt

Sostinės senamiestyje duris atvėrė pirmasis šalyje marokietiškos virtuvės restoranas „Maghrib“. Iškilmingo restorano atidarymo šventės svečiai turėjo galimybę pirmieji paskanauti egzotiškų marokietiškų patiekalų, pasiklausyti gyvos autentiškos muzikos, susipažinti su šios šalies kultūra ir tradicijomis bei pabendrauti su svečiais iš tolimojo Maroko.

veidas.lt

Virtuvė šiandien bene labiausiai atspindi būsimus gyvenamosios erdvės pokyčius: jų įvairovę ir unikalumą, originalumą ir individualumą. Tai savotiškas individo gyvenimo būdo simbolis, o ne tik vieta, kurioje ruošiamas maistas.

veidas.lt

Kavos žinovai įsitikinę, jog lietuviams trūksta žinių apie tai, kas yra gera kava ir kaip ją ruošti. „Galbūt todėl daugiausia jos išgeriama vietose, kuriose siūloma kava „išsinešimui“. Tokia kava būna gausiai pagardinta pienu, cukrumi, įvairiais sirupais bei priedais, todėl ją ruošiant nesvarbi kavos pupelių rūšis, nes jos vis tiek nepajusi, tačiau tokią kavą lengva paruošti ir įtikti pirkėjams“, – teigia bendrovės „Šviežia kava“ direktorius Vytautas Kratulis.

veidas.lt

Maisto kokybei ir kultūrai svetingumo versle tenka ypač reikšmingas vaidmuo – tuo įsitikinę šio verslo ekspertai.

veidas.lt

Džiugi žinia tiems, kuriems rūpi jauki valgymo kultūra – nuostabi virtuvė prieinamomis kainomis, puikus geranoriškas aptarnavimas – ir visa tai miesto centre.

veidas.lt

Pirmosios rugsėjo savaitės – grybingiausias laikas, tačiau šiųmetis sezonas grybautojų nedžiugina (išskyrus Panevėžio ir Klaipėdos regionus). Mat dėl oro temperatūros svyravimų grybų miškuose dygsta kur kas mažiau nei pernai tuo pačiu metu.

veidas.lt

Vilniuje atidarytas šviežių sumuštinių restoranas „Park”, veikiantis „atviros virtuvės“ principu – žmonės čia gali stebėti, kaip jiems gaminami užsakytieji sumuštiniai. Mados ir stiliaus centre „Europa“ įsikūręs restoranas siūlo skanauti šviežius sumuštinius pusryčiams, pietums ar pavakarei.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...