2012 Gegužės 16

Inžinieriai išleido tvarių receptų rinkinį „Virtuvę be viryklės“

veidas.lt

Inžinerinių paslaugų ir konsultacijų bendrovė „Sweco“, bendradarbiaudama su garsia Švedijos žurnaliste ir kulinarinių televizijos laidų vedėja Lotta Lundgren, išleido nuotaikingą tvarių receptų knygą „Virtuvė be viryklės“. Knygoje pateikiama 17 tvarių patiekalų receptų, kurių gamybai naudojami alternatyvūs energijos šaltiniai – automobilio variklio, saunos, indaplovės arba saulės skleidžiama energija.

 

Tvarus gaminimo būdas – ekologiškų maisto produktų ruošimas taupant energiją. Toks maistas kokybe ir skoniu nenusileidžia tradiciniams patiekalams, ruoštiems naudojantis virykle ar orkaite, tačiau leidžia sumažinti energijos sąnaudas ir prisideda prie aplinkos taršos mažinimo.

 

Šis receptų rinkinys – tai nuotaikingas būdas atkreipti dėmesį į aplinkosaugos problemas ir simboliškas indėlis į atsakingo gaminimo tradicijų kūrimą, kai ruošiant maistą vadovaujamasi pagrindiniais tvarumo principais – visuomenės interesų, aplinkos apsaugos ir ekonominio naudingumo darna“, teigė Artūras Abromavičius, bendrovės „Sweco Lietuva“ prezidentas

 

Knyga „Virtuvė be viryklės“ yra orientuota į tuos skaitytojus, kurie domisi skandinaviška virtuve, ieško alternatyvų tradicinei kulinarijai bei kuriems aktualūs tvaraus maisto gaminimo principai: ekologiškumas, aplinkos apsauga, energijos taupymas ir šviežių produktų, išaugintų vietiniuose ūkiuose, naudojimas.

 

Ši sumanymas man buvo įdomus iššūkis, nes teko išbandyti pačių netikėčiausių valgių gamybos receptų, padedančių taupyti energiją. Tereikia būti kiek išradingesniems ir iš tiesų galima atrasti begalę būdų, kaip išnaudoti alternatyvius energijos šaltinius buityje“, apie savo kūrinį kalbėjo knygos autorė L.Lundgren.

 

 

Receptas iš knygos „Virtuvė be viryklės“

 

Šiltos daržovės su prancūzišku ožkos sūriu „Chevre chaud“

 

Turite automobilį? Dažnai juo važinėjate? Tik pagalvokite, kodėl sumaniai nepanaudojus nuo įkaitusio variklio sklindančios šilumos nesudėtingam patiekalui pagaminti? Šis valgio gamybos būdas yra tiesiog idealus lėtesniems, senesnės gamybos automobiliams.

 

Pirmiausia, pasidėkite ant stalo dvigubą aliuminio folijos lapą. Ant jo sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus, paprikas ir svogūną. Įberkite čiobrelio stiebų ir lengvais judesiais sumaišykite ant folijos sudėtus patiekalo ingredientus. Išspauskite citriną ir sumaišykite jos sultis su alyvuogių aliejumi, po to gautu skysčiu apšlakstykite daržoves. Įberkite pagal skonį druskos ir pipirų. Supjaustykite ožkos sūrį skiltelėmis ir sudėkite ant daržovių asorti viršaus, o po to visą turinį sandariai įvyniokite į foliją.

Jei ketinate leistis į ilgą kelionę, tuomet aliuminio folijos pakuotę su viduje esančiais būsimo patiekalo ingredientais tiesiog uždėkite ant variklio viršaus.

 

Pasiekę maršruto tikslą tiesiog pasiimkite savo tvarios virtuvės kūrinį ir išvynioję patiekite su žaliosiomis bei juodosiomis alyvuogėmis! Netikėta, išradinga ir, žinoma, tvaru. Jūsų pakeleiviai bus maloniai nustebinti. Tai tik vienas iš daugelio patiekalų, kuriuos galite pasigaminti išradingai įdarbindami automobilio sukuriamą energiją. Tiesiog improvizuokite. Skanaus!

 

Ingredientai:

4 platūs aliuminio folijos lapai
2 nedidelės paprikos (raudonos arba geltonos)
300 g vyšninių pomidorų
½ mėlynojo svogūno
1 citrina
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druska ir pipirai
150 g prancūziško ožkos sūrio
150 g alyvuogių (žaliųjų ir juodųjų rinkinys)

 

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Kaip vertinate galimybę, kad S.Skvernelis vadovaus naujai Vyriausybei?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...