2014 Rugsėjo mėnesio archyvas

veidas.lt

Klaipėdoje penktadienio, rugsėjo 26-osios, vakarą buvo pirmoji spektaklio „Po atsisveikinimo“ premjera. Pasak tą dieną asmeninę sukaktį švenčiančio Dariaus Meškausko, debiutinė Yasminos Rezos pjesė bene mažiausiai iš visų populiariosios dramaturgės veikalų primena komediją, nors joje vaizduojama situacija – giminaičių pokalbiai po šeimos galvos laidotuvių – yra dėkinga terpė skleistis juodajam humorui.

veidas.lt

Škotų apsisprendimas likti sąjungoje su Jungtine Karalyste gali būti vadinamas ne tik jų pačių, ne vien Didžiosios Britanijos, bet ir visos Europos pergale.

veidas.lt

Per pastarąjį dešimtmetį Lietuvoje suaktyvėjo lietuvių reemigracija: į šalį grįžo 85,5 tūkst. piliečių. Palyginti su 2004 m., šis skaičius ūgtelėjo šešis kartus. „Veidas“ domėjosi, kas lemia, kad sugrįžtančiųjų kasmet vis daugiau.

veidas.lt

Legendinė šaldytuvų gamintoja „Snaigė“, perkopusi penktą dešimtį, primena entuziastingą ir ambicingą jaunuolį, nors susidūrė su neeiliniu iššūkiu – nestabilumu pagrindinėje rinkoje.

veidas.lt

Rugsėjo 24–spalio 5 d. vyks 8-asis Tarptautinis Kauno kino festivalis, supažindinsiantis su aukščiausius apdovanojimus įvairiuose kino renginiuose pelniusiais filmais.

veidas.lt

Ukrainos vyriausybei ir prorusiškiems separatistams pasirašius taikos plano memorandumą ir mažais žingsniais pradėjus judėti nuo karo prie taikos, į politinę Ukrainos darbotvarkę sugrįžo kitas skausmingas klausimas – pinigai.

Remigijus Senavaitis

veidas.lt

Rugsėjis visada atneša naujovių – naujus mokslo metus moksleiviams, naujo gyvenimo pradžią pirmakursiams ir eilines švietimo reformas.

veidas.lt

Citatų pasjanso partija su Vandžiogaloje įsikūrusiu poetu Aurimu Veikniu.

veidas.lt

Turkija – ko gero, labiausiai keliautojų nuvertinta šalis: daugelis atostogautojų nugula beveidžių viešbučių rezervatuose, taip ir neišvysdami tikrojo šalies veido ir istorinio palikimo.

veidas.lt

Konfucijaus institutai visame pasaulyje mini veiklos dešimtmetį. Lietuvoje toks institutas veikia jau ketverius metus – kartu ir Konfucijaus klasė Mikalojaus Daukšos vidurinėje mokykloje. Būtent tenai rugsėjo 27 d., šeštadienį, rengiama šventė, kurios data beveik sutampa su Kinijoje plačiai minimu Konfucijaus gimtadieniu – rugsėjo 28-ąja. Mokykloje garbius svečius sutiks Konfucijaus instituto direktoriai prof. Audrius Beinorius ir [...]

veidas.lt

Praėjusią savaitę Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose iškilmingai atidaryta tarptautinė paroda „Europos Viduramžių ir Renesanso gobelenai. Gijomis išausta istorija“.

Aidas Giniotis

veidas.lt

Režisierius ir aktorius dalijasi mintimis apie Keistuolių teatro sukaktis ir asmenybes „varikliukus“, kuriančius savitą jo veidą.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...