2010 Spalio 06

Verslas

Ukmergės savivaldybės konkursai – neskaidrūs

veidas.lt

Į ginčus su verslininkais dėl šilumos ūkio nuomos įsivėlusi Ukmergės savivaldybė, skelbdama viešuosius konkursus, didžiąją jų dalį įgyvendino pažeisdama įstatymą. Tokių konkursų 2009-2010 metais buvo 12 iš 19-kos, pranešė Viešųjų pirkimų komisija, atlikusi patikrinimą savivaldybėje.

Patikrintusi 19 vykdytų viešųjų pirkimų, tarnyba pareiškė, kad savivaldybė 12-koje konkursų pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą, neužtikrino lygiateisiškumo ir skaidrumo principų bei tikslo racionaliai naudoti tam skirtas lėšas.

Tarnyba BNS pranešė, kad vienas tokių buvo 3,414 mln. litų pradinės vertės Ukmergės miesto teritorijų, želdinių ir kitų komunalinio ūkio objektų priežiūros 2009-2012 metais paslaugų konkursas, su kurio laimėtoja įmone “Izobara”, pasiūliusia 2,595 mln. litų kainą (su PVM), buvo pasirašyta sutartis.

Pasak VPT, pasirašydama sutartį savivaldybė pakeitė pirkimo dokumentų sąlygas bei nustatytą įkainį – vietoj 21,35 lito už kubinį metrą jis buvo padidintas iki 67,92 lito, todėl sutarties kaina nuo 2,595 mln. litų padidėjo iki 3,042 mln. litų ir viršijo antroje vietoje buvusios įmonės “Ukmergės versmė” pasiūlymą – 2,949 mln. litų.

Bendrovė “City Service” konkursui pateikė brangiausią pasiūlymą – 5,691 mln. litų, o jame taip pat dalyvausi įmonė “Skongalis” – 2,735 mln. litų.

Kito – miesto sąvartyno priežiūros ir eksploatacijos operatoriaus – konkurso procedūros taip pat pažeidė įstatymus, nes savivaldybė, 2008 ir 2010 metais pasirašydama papildomus susitarimus, padidino pirkimo kainą, negavusi Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimo.

Be to, paskelbusi 2,655 mln. litų preliminarios vertės socialinių paslaugų centro pastato dalies rekonstrukcijos konkursą, savivaldybė jo nugalėtoja pasirinko bendrovę “Ukmergės statyba, pasiūliusia 2,083 mln. litų kainą (su PVM), nors įmonė “Pireka” pasiūlė mažiau – 1,726 mln. litų.

Viešojo pirkimo komisija, pasak VPT, nenurodė, kodėl netiko “Pirekos” pasiūlymas bei nevertino brangiausią pasiūlymą pateikusio konsorciumo, kuriame buvo įmonės “Mantista”, “Pakruojo arka” ir “Statinių projektavimo biuras” kvalifikacijos. Pastarųjų įmonių pasiūlyta kaina buvo 3,505 mln. litų.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. tomas tomas rašo:

    nuo kada pireka statybom uzsiima? jie higienos prekes pardavineja :)


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...