2015 Sausio mėnesio archyvas

veidas.lt

Vyno keliai buvo sumanyti ikikarinėje Vokietijoje – tikėtasi išpopuliarinti vietinį turizmą. Greitai šią idėją pasičiupo kitos šalys, ir visur ėmė rastis alaus, sidro, kitų gėrimų keliai.

veidas.lt

Lietuvoje susidomėjimas regionine plėtra ypač padidėjo atsiradus galimybei gauti Europos Sąjungos paramą. Su šia parama į mūsų šalies regionus atkeliauja ne tik subsidijos verslui, bet ir moderniosios technologijos.

veidas.lt

Sostinės galerijoje „Kunstkamera“ atidaryta teminė dailės ir muzikos noktiurnų paroda „Nox lunaris Nox perfecta“ (Mėnesienos naktis – tobula naktis). Joje eksponuojami dvidešimties žymių lietuvių dailininkų noktiurnai – nuo Ferdinando Ruščico iki Rūtos Katiliūtės. Surinkus juos draugėn galima konstatuoti, kad noktiurnams būdingos šaltos mėlynos spalvos ganėtinai svetimos lietuviškam mentalitetui – žalia jam gerokai artimesnė. Marinos žanras, [...]

veidas.lt

Vasarį – šešios premjeros, tačiau tik pusė iš jų – Vilniuje. Klaipėdiečiai galynėsis su Henriku Ibsenu, panevėžiečiai – su Fiodoru Dostojevskiu, o kaunietis Artūras Areima pažadėjo spektaklyje vaikams apsieiti be necenzūrinių žodžių.

Dmitrijus Volčekas

veidas.lt

Buvęs Rusijos strateginių tyrimų instituto bendradarbis Aleksandras Sytinas pasakoja apie naująją Rusijos aukštuomenę – buvusius kagėbistus stačiatikius ir jų ideologiją.

veidas.lt

Paskutinėje sausio laidoje nagrinėjame dvi svarbias, nors ir skirtingas problemas. Kokia kalba Lietuva turi kalbėtis su Rusija jos agresijos Ukrainoje atžvilgiu, svarsto Rytų Europos studijų centro ekspertas Marius Laurinavičius. Lietuvos įdarbinimo įmonių asociacijos prezidentas Tomas Bagdanskis komentuoja darbo paieškos ir personalo atrankos sistemą Lietuvoje. Daugiau laidų, komentarų ir straipsnių – www.iskauskas.lt, „Penki TV“ kanalu „YouTube“, [...]

veidas.lt

Pernai penkių populiariausių socialinių tinklų vartotojai, tris mėnesius aktyviai dalyvavę Valstybinio turizmo departamento paskelbtame konkurse, geriausiu Lietuvos kurortu pripažino Druskininkus ir jiems suteikė teisę įrengti didžiausią pasaulyje „Like“ ženklą.

veidas.lt

  Vasaris džiugins žanrų įvairove ir vienomis stipriausių metų premjerų. Ypatingo dėmesio verti trys filmai: „Pyragas“ (rež. Danielis Barnzas), „Didelės akys“ (rež. Timas Burtonas) ir „Amerikiečių snaiperis“ (rež. Clintas Eastwoodas). Sulauksime ir lietuviškos premjeros „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“ (rež. Simonas Aškelavičius ir Ričardas Marcinkus). „Auksiniam gaubliui“ nuominuotame filme „Pyragas“ išvysime visai kitokią [...]

veidas.lt

Sausio 25-osios naktį Vilniuje, eidamas 93-iuosius metus, mirė rašytojas, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Jonas Mikelinskas. Jis gimė 1922 m. gegužės 6 d. Žadeikėliuose, Pasvalio valsčiuje. „Vaikystėje galvojau, kad būsiu malūnininkas, o jaunystėje patraukė dailė. Saločiuose, kur mokiausi penktame ir šeštame skyriuose, pagarsėjau kaip geriausias mokinys, puikus dailininkas ir sportininkas, išmokęs miestelio šikindriskius pasigaminti [...]

veidas.lt

„Veido“ geriausių merų trisdešimtuke – ne tik didmiesčių, bet ir nuo jų nutolusių savivaldybių vadovai, sugebėję padidinti jose gyvenančių žmonių gerovę.

Marcas De Vosas

veidas.lt

Dar siekiančiose gerovės šalyse žmonės būna dinamiški, verslūs, gimdo daugiau vaikų, turi daugiau bendrumo. Belgų profesorius Marcas De Vosas pastebi, kad Lietuvoje yra kitaip.

Arūnas Brazauskas

veidas.lt

Nuo kino meno neatšokę piliečiai, kurių žvilgsniai švytuoja tarp salių ekranų ir torentų tinklalapių, be abejo, girdėjo apie rusų režisieriaus Andrejaus Zviagincevo filmą „Leviatanas“.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...