2014 Balandžio 16

„Windows Phone“ „šeima“ plečiasi: „Prestigio“ išleis pirmuosius modelius su šia platforma

veidas.lt


Tarptautinis išmaniųjų telefonų ir elektrotechnikos gamintojas „Prestigio“ pranešė šią vasarą išleisiantis pirmuosius telefonus su „Windows Phone 8.1“. Kaip įprasta šiam technologijų gamintojui, naujieji modeliai turėtų pasižymėti pažangiomis techninėmis charakteristikomis ir tuo pačiu užtikrinti mažesnę kainą, todėl padės „Windows Phone“ įrenginiams plėstis žemesnės kainos segmente.
San Franciske surengtoje „Build 2014“ konferencijoje „Microsoft“ paskelbė, kad telefonų su „Windows Phone“ gamintojų sąrašą papildys dvi bendrovės: 54-iose šalyse išplitusį pardavimo tinklą turintis „Prestigio“ ir Indijos kompanija „Micromax“. Skaičiuojama, kad tuomet „Microsoft“ platformą kaip pagrindinę ar papildomą jau naudos 15 gamintojų, kurie pagamina daugiau kaip 56 proc. visų pasaulyje išleidžiamų išmaniųjų telefonų.
„Prieš keturis mėnesius „Prestigio“ pristatė pirmąsias planšetes su „Windows“ operacine sistema ir Lietuvoje jos sulaukė didelio populiarumo. Todėl džiaugiamės, kad išvysime ir pirmuosius išmaniuosius telefonus su „Windows Phone“ platforma, nes tikime jos perspektyvomis – jau dabar Lietuvoje ši operacinė sistema įsitvirtinusi antroje vietoje. Žinant, kad „Prestigio“ sukuria ir siūlo pažangių techninių parametrų ir aukštos surinkimo kokybės modelius už nedidelę kainą, tikimės, kad tai turės įtakos „Windows Phone“ populiarėjimui mūsų šalyje. Dideles perspektyvas siejame ir su verslo segmentu, nes kaip taisyklė, įrenginiai su „Microsoft“ programine įranga labai patrauklūs verslo klientams, kadangi yra pritaikyti ne tik pramogoms, bet ir darbui“, – sakė „Prestigio“ prekės ženklo produktus importuojančios „Asbis“ viceprezidentas Baltijos šalims Linas Grinevičius.
Per artimiausius mėnesius „Prestigio“ žada pateikti daugiau informacijos apie pasirodysiančius modelius ir jų technines specifikacijas. Tiesa, „Microsoft“ atstovai praskleidė paslapties skraistę konferencijos metu scenoje parodydami vieną iš būsimų „Prestigio“ modelių. Telefonų gamintojas taip pat patvirtino, kad būsimuose modeliuose jau veiks naujausia „Windows Phone 8.1“ versija.
„Windows Phone 8.1“ atnaujinime vartotojus pamalonins keletas pakeitimų. Pradžios ekrane bus galima įkelti trečiąjį plytelių stulpelį, nepriklausomai nuo to, kokio pločio yra telefono ekranas. Anksčiau tokia galimybė buvo tik planšetinių telefonų turėtojams. „Windows Phone 8.1“ taip pat įdiegtas pranešimų centras „Action Centre“, kuriame vienu brūkštelėjimui galima išskleisti ir matyti centralizuotai  pateikiamą informaciją apie praleistus skambučius, naujus el. laiškus, tekstinius pranešimus, greitai įjungti ar išjungti bevielio tinklo prieigą, „Bluetooth“ ryšį ir t.t. Telefone yra „Data Sense“ funkcija, padėsianti sekti, kiek mobiliojo ryšio duomenų vartotojas persiuntė, ir tokiu būdu leisianti geriau kontroliuoti savo išlaidas mobiliajam internetui.
Patobulinimų „Windows Phone 8.1“ ras ir verslo klientai – pagerintos mobiliųjų įrenginių valdymo galimybės, vartotojai per telefoną galės saugiai prieiti prie vidinius kompanijos informacinių sistemų.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...