2011 Gegužės 04

„Renault“ – oficialus 64-ojo Kanų kino festivalio partneris

veidas.lt

"Veido" archyvas

„Renault“ – vienintelis oficialus automobilių gamintojas, esantis Kanų kino festivalio partneriu jau 28 metus.

„Renault Latitude“ – oficialus Kanų kino festivalio automobilis

2011 m. gegužės 11–22 dienomis fotografų dėmesio centre bus deimantinis elegantiškojo „Renault Latitude“ spindesys. Jis lydės aktorius ir kitas įžymybes prie garsiųjų raudonu kilimu padengtų laiptų.

„Latitude“ vidus išsyk leidžia pajusti pilnatvę, nes didžiausias dėmesys čia skiriamas keleivio gerovei. Jaukiai įsitaisyti unikaliame laikiname klimatiniame ir muzikiniame pasaulyje leidžiantis „Latitude“ yra varomas varikliais, idealiai tinkančiais ilgoms kelionėms toli nuo pašėlusios minios.

Pasižymėdamas harmoningomis ir didelėmis proporcijomis, galingai atrodančiu automobilio priekiu bei tvirtu ir galingu galu, „Latitude“ aiškiai lyderiauja prieš konkurentus.

Ketvirtus metus iš eilės Paryžiuje Eliziejaus laukuose veikiantis „L’Atelier Renault“ įkuria rezidenciją „Majestic 64“ paplūdimyje. Kiekvieną dieną nuo 10 iki 18 val. „L’Atelier Renault“ priiminės įžymybes, filmų komandas ir žiniasklaidos profesionalus visai šalia „Palais des Festivals“ (Festivalių rūmų).

„Renault“ taip pat dirba su „Les Toiles Enchantées“ asociacija, atstovaujama Prancūzijos aktoriaus ir režisieriaus Alain Chabat. Bendrovė asociacijai skolina automobilius, kuriais įranga ir asociacijos nariai vežami į Kanų regione veikiančias ligonines. Jose esantys vaikai gali dalyvauti festivalyje stebėdami pasaulines filmų premjeras, demonstruojamas specialiai įrengtuose ekranuose.

„Renault“ ir „septintojo meno“ istorija tęsiasi jau daugiau negu amžių: pradedant pirmuoju brolių Lumière filmu, kuriame buvo nufilmuotas Louis Renault, vairuojantis savo A tipo „voiturette“, ir pirmosiomis kino studijomis, tarp 1885 ir 1898 m. įrengtomis Billancourt, greta „Renault“ gamyklų.

„Renault“ aistringai palaiko visas kino formas, remdama daugybę festivalių ir įstaigų. Tarp jų – Kanų kino festivalis, „Académie des Arts et Techniques du Cinéma“ (kuri organizuoja „César“ apdovanojimus ir „Les Nuits en Or“ trumpametražių filmų renginį) ir kino festivaliai Deauville, Alpe d’Huez, Marakeše, Londone, San Sebastiane ir Valladolide. Per daugiau nei 110 metų tūkstančiai „Renault“ automobilių vežė žvaigždes į filmavimo aikšteles ir ant raudono kilimo visame pasaulyje.

Skolindama automobilius „Renault“ taip pat prisideda prie kino ir televizijos industrijos Prancūzijoje ir visame pasaulyje. „Renault“ transporto priemonės dalyvavo atliekant įspūdingus triukus bei buvo užfiksuotos klasikinėse scenose tokiuose filmuose, kaip „Ir Dievas sukūrė moterį“, „Žvilgsnis į žmogžudystę“, „Svečiai“ bei naujesniuose „Piko valanda 3“ ir „Une Affaire d’Etat“.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...