2010 Liepos 14

Desertas

Braškių vyniotinis

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

8 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
kiaušinių 3
cukraus pudros 55 g
vanilės ekstrakto ¼ šaukšto
miltų 50 g
varškės kremo 220 g
cukraus 2 šaukštų
lieso braškių jogurto 170 g
braškių, pjaustytų pusiau 125 g
vandens 1 šaukšto
želatinos ½ šaukšto
Braškių sultims:  
braškių 125 g
cukraus pudros 1 šaukšto
cukraus pudros pabarstyti  
braškių papuošti 200 g

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite riebalais, pabarstykite miltais. Elektriniu plaktuvu plakite kiaušinius, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą, kol masė pasidarys puri. Įmaišykite miltus.

Gautą masę sukrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir kepkite orkaitėje apie 8 min. (ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku: įsmeikite į kepinį – jei pagaliukas sausas, vadinasi, iškepęs). Kepimo popierių pabarstykite cukraus pudra, pyragą apverskite ant popieriaus, tada nuimkite popierių, ant kurio kepė pyragas, ir padėkite atvėsti.

Elektriniu plakikliu suplakite varškės kremą su 2 šaukštais cukraus iki purumo, po to įmaišykite jogurtą ir pjaustytas braškes. Į verdančio vandens vonelę panardinkite indą su 1 šaukšte vandens išmaišyta želatina ir ją ištirpinkite. Po to želatiną supilkite į jogurto mišinį ir viską gerai išmaišykite.

Jogurto mišinį paskleiskite ant pyrago, palikdamos 1 cm nuo krašto, po to susukite į ritinį. Vyniotinį įvyniokite į plėvelę ir 6 val. padėkite į šaldytuvą. Paruoškite braškių sultis: braškes ir cukrų sudėkite į indą ir elektriniu plakikliu suplakite iki vientisos masės. Vyniotinį išimkite iš plėvelės, ant viršaus sudėkite pusiau ir ketvirčiais pjaustytas braškes, skirtas papuošti, apliekite braškių sultimis, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Kaip vertinate galimybę, kad S.Skvernelis vadovaus naujai Vyriausybei?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...