2011 Kovo 01

vyniotinis

Įdarytas vaišių vyniotinis

veidas.lt



"Moetrs savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

Produktai Kiekis
miltų 1-2 šaukštų
vogūnų 5
sultinio 300 ml
česnako 4 skiltelių
aliejaus 3 šaukštų
bulvių 700 g
šviežių špinatų, maltų džiūvėsėlių ir džiovintų slyvų po 80 g
geltonos ir raudonos saldžiųjų paprikų, cukinijos po 1
maltos kiaulienos, sidro po 150 g
kiaulienos filė 1 kg

Nuluptą svogūną, česnakus sukapokite, keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apskrudinkite. Suberkite susmulkintus špinatus, maltą mėsą, džiūvėsėlius, pabarstykite druska, pipirais. Mėsos filė paruoškite taip, kad gautumėte plokščią stačiakampio formos išklotinę. Ant jos tolygiai paskleiskite įdarą, sudėkite nuplautas bei nusausintas slyvas, suritinkite į volelį, apibarstykite mėgstamais prieskoniais ir įdėkite į riebalais išteptą kepimo indą. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir troškinkite 50 min. Indą ištraukite, šalia mėsos sudėkite paprikų juosteles, likusių svogūnų ketvirčius, viską apšlakstykite aliejumi ir 30 min. pašaukite į orkaitę. Indą darsyk ištraukite, suberkite cukinijų gabalėlius, viską pabarstykite druska ir kepkite 15 min. Iškepusią mėsą, daržoves sudėkite į serviravimo lėkštę. Į kepimo inde likusią sunką supilkite sidrą, sultinį, įberkite mėgstamų prieskonių. Maišydama įpilkite keliuose šaukštuose šalto sultinio išmaišytus miltus ir pakaitinkite, kad padažas sutirštėtų. Kepsnį užpilkite padažu ir patiekite su daržovėmis.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Kaip vertinate galimybę, kad S.Skvernelis vadovaus naujai Vyriausybei?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...