- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Braškių vyniotinis

Autorius: veidas.lt | 2010 07 14 @ 12:38 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

8 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
kiaušinių 3
cukraus pudros 55 g
vanilės ekstrakto ¼ šaukšto
miltų 50 g
varškės kremo 220 g
cukraus 2 šaukštų
lieso braškių jogurto 170 g
braškių, pjaustytų pusiau 125 g
vandens 1 šaukšto
želatinos ½ šaukšto
Braškių sultims:  
braškių 125 g
cukraus pudros 1 šaukšto
cukraus pudros pabarstyti  
braškių papuošti 200 g

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ištepkite riebalais, pabarstykite miltais. Elektriniu plaktuvu plakite kiaušinius, cukraus pudrą, vanilės ekstraktą, kol masė pasidarys puri. Įmaišykite miltus.

Gautą masę sukrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir kepkite orkaitėje apie 8 min. (ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku: įsmeikite į kepinį – jei pagaliukas sausas, vadinasi, iškepęs). Kepimo popierių pabarstykite cukraus pudra, pyragą apverskite ant popieriaus, tada nuimkite popierių, ant kurio kepė pyragas, ir padėkite atvėsti.

Elektriniu plakikliu suplakite varškės kremą su 2 šaukštais cukraus iki purumo, po to įmaišykite jogurtą ir pjaustytas braškes. Į verdančio vandens vonelę panardinkite indą su 1 šaukšte vandens išmaišyta želatina ir ją ištirpinkite. Po to želatiną supilkite į jogurto mišinį ir viską gerai išmaišykite.

Jogurto mišinį paskleiskite ant pyrago, palikdamos 1 cm nuo krašto, po to susukite į ritinį. Vyniotinį įvyniokite į plėvelę ir 6 val. padėkite į šaldytuvą. Paruoškite braškių sultis: braškes ir cukrų sudėkite į indą ir elektriniu plakikliu suplakite iki vientisos masės. Vyniotinį išimkite iš plėvelės, ant viršaus sudėkite pusiau ir ketvirčiais pjaustytas braškes, skirtas papuošti, apliekite braškių sultimis, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/braskiu-vyniotinis

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.