2012 Rugpjūčio 13

Darius Kuolys

Nesuprastas genijus ar visuomenei pavojingas egocentrikas

veidas.lt


Į ”Veido” klausimus atsako “Lietuvos sąrašo” partijos lyderis Darius Kuolys.

VEIDAS: Kodėl „Lietuvos sąrašo“ partija užsiregistravo Seimo rinkimams, bet neteikia kandidatų sąrašo?
D.K.: Turėjome plataus „Lietuvos sąrašo“ idėją kaip plačią demokratinių jėgų bangą, kaip alternatyvą rengiamam kairiųjų jėgų scenarijui, Viktoro Uspaskicho sąrašui, visai dabartinei antikonstitucinei sistemai. Bet to padaryti nepavyko. Esame savita partija, kuri nesiveržia į valdžią.
VEIDAS: Tai prieš partijų prigimtį.
D.K.: Didžiajame lietuvių kalbos žodyne yra įvairių partijos apibrėžimų. Tai gali būti ir draugų ar bendros idėjos vienijamų žmonių ratas. Mūsų tikslas – ne valdžia, o tautos savivalda, laisva Respublika. Todėl renkamės savitus veikimo būdus – kuriame partiją kaip būdą telkti žmones, iškelti vietos bendruomenių žmones – ne kokių nors asmenų artimuosius, bet tikrus lyderius, kurie turėtų šansų laimėti rinkimuose. Šįsyk remsime atskirus kandidatus vienmandatėse apygardose, kurie įsipareigos mūsų rengiamam „Lietuvos darbų sąrašui“. Aktyviai prisidėsime prie rinkimų stebėjimo. Kelsime idėjų, pilietinių programų.
VEIDAS: Kas kaltas, kad telkęsis į vieną, “Lietuvos sąrašas” išsiskyrė į tris?
D.K.: Tai ir buvo skirtingi dariniai, o jiems susijungti nepavyko, nes trūko politinės patirties, pristigo laiko, buvo per daug įtarinėjimų, pasitikėjimo deficitas, nebuvo palanki ir spec. tarnybų pozicija.
VEIDAS: Ar būtumėte pats kandidatavęs į Seimą, jei būtų pavykę suburti platų ”Lietuvos sąrašą”?
D.K.: Jei to būtų reikėję plačiam “Lietuvos sąrašui”, taip, bet nebūtinai.
VEIDAS: Kodėl pačioje nepriklausomybės pradžioje dirbęs Vyriausybėje, paskui Prezidento V.Adamkaus komandoje, netęsėte politinės karjeros?
D.K.: Esu gavęs siūlymų užimti valstybės postus, su dešiniosiomis ar liberaliomis parlamentinėmis partijomis kandidatuoti į Seimą, bet atsisakiau. Norint ką nors pakeisti, reikia komandos, o sau artimos neatradau. Nesiejau savęs su aktyvia partine politika, bet viešojoje politikoje dalyvauju nuo Sąjūdžio pradžios. Niekada nebuvau įstojęs į jokią partiją, bet dabar valdžios veiksmai privertė elgtis kitaip, nes griaunama Respublika ir negaliu tylėti.
VEIDAS: Paskutinis klausimas – iš kasdieninio gyvenimo. Ar žinote, kiek kainuoja “Literatūra ir menas” ar “Nemunas”?
D.K.: Pavartau ir, jei randu, ką skaityti, perku. Kainuoja kelis litus, bet neatsimenu skaičių.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (8)

  1. Algis Algis rašo:

    Kaip serga musu visuomene, jeigu jos nariams idealizmas atrodo kaip kaip “visuomenei pavojingas egocentrizmas”?

  2. Jonas Jonas rašo:

    Tai, kad ponas Kuolys ir yra egocentrikas, ne idealistas, Algi.

  3. Jonui Jonui rašo:

    o kaip jūs atskiriate idealistus nuo egocentrikų, ir atvirkščiai?
    Ir kokių jūs įrodymų turite, kad yra taip, kaip jūs sakote?

  4. P.Morkūnas P.Morkūnas rašo:

    Buvęs Prunskienės ministras…jis įpratęs dirbti pagal užsakymus…turbut….Užsakovai gal užsiėmę , kad jam neparuošė užsakymo…o gal Putlerininkai jį pamiršo?

  5. Apgailėtina! Apgailėtina! rašo:

    spausdinti anoniminę rašliavą, pagrįstą melu (Sondeckis iš “atminties” cituojamo laiško net nėra gavęs, bet kaip ‘patogu’: visi tiki…), nukreipti visą kritiką į asmenį ir kaip “įrodymus” pasitelkti kitų žmonių (jie patys tokios “kritikos” juk neatlaikytų…) nuomones, yra menka ir “Veidui” visai ne prie veido…

  6. Liuda Liuda rašo:

    Aš už Kuolį ,jis nors sąžiningas ir nebijo pralošti ,kaip nekurie lūkuriuojantys į kurią pusę nusukti kepurę ,kaip ČIApajevai

  7. Naglis Puteikis Naglis Puteikis rašo:

    Žurnalas ir jo anoniminis žurnalistas iš paskutiniųjų stengiasi paniekinti ir pažeminti, labai žema:
    “VEIDAS: Paskutinis klausimas – iš kasdieninio gyvenimo. Ar žinote, kiek kainuoja “Literatūra ir menas” ar “Nemunas”?
    Darius Kuolys.: Pavartau ir, jei randu, ką skaityti, perku. Kainuoja kelis litus, bet neatsimenu skaičių.

  8. Naglis Puteikis Naglis Puteikis rašo:

    Keturios didelės nebiudžetinių (antisisteminių) partijų klaidos:
    1. Drąsos kelias (DK) žiauriai ir labai neteisingai smogė D.Kuoliui, apkaltinę jį valdiškų pinigų vogimu (“susižėrė 4 mln. Lt”). Šį pranešimą spaudai su tokiais bjauriais kaltinimais ir su milžinišku džiaugsmu išplatino po kelis kartus sisteminė ir nesisteteminė žiniasklaida. Ir kaip po to Dariui Kuoliui ir jo vadovaujamai “Lietuvos sąrašo (LS) partijai remti DK? Tikiu, kad rems, bet ,,,
    2. Pats DK atsisakė su kuo nors eiti į koaliciją, kaip suprantu, bijodami neperžengti 7 koalicijai reikalingų procentų. Su 5-6 proc. praeina tik 6-7 Seimo nariai, tai tas pats, kas nieko, net jei jie yra Venckienės-Stancikienės atkaklumo ir ryžto kovotojai. Todėl reikia būti realistais ir siekti neįmanomo – pusės Seimo. O tam reikia plataus fronto.
    3. Kito junginio “Už Lietuvą Lietuvoje” (ULL) klaida – labai piktais straipsniais A.Medalinskas, Jonas Vaiškūnas iš visų jėgų talžė D.Kuolį, beje, naudodami prof. S.Sondeckio platinama dezinformacija. Dabar dar jų atstovas A.Matulevičius pradėjo daužyti Drąsos kelią: “A.Matulevičius apie N.Venckienės aplinką: „Jiems mergaitė „dzin“” -komentaras.lt/?p=21345 ir balsas.lt/naujiena/614563/smekla-klaidzioja-po-lietuva .

    N.P.: Taigi ULL tvatina ir D.Kuolį ir “Drąsos kelią”.
    Kažkoks proto aptemimas – daužyti potencialius sąjungininkus. Ar po tokių pareiškimų ULL tikisi, kad peržengs 7 proc. Juk rinkėjams nepatinka būtent tokia skaidymosi agresija.
    Tai kiek galima tokias SKALDYMOSI klaidas daryti?

    P.S.: pateikiu charakteringą citatą iš aukščiau nurodyto A.Matulevičiaus straipsnio balse.lt:
    “„… tie, kurie vienybę tik deklaravo – nuėjo sumaišties ir apgaulės keliu. Ar galima patikėti visuomenininkais save laikančių veikėjų nuoširdumu, kai pasinaudojant mažosios Garliavos mergaitės tragedija kuriamos vienadienės aikščių partijos? Įdomiausia, kad valdžia tokias partijas registruoja operatyviai, be jokių varginančių kliūčių, kokias sutinka partijos, neturinčios tos pačios valdžios palankumo. Ne paskutinėje vietoje, jaukiant žmonių protus, yra žiniasklaidos vaidmuo. Matyt, neatsitiktinai skiriama tiek dėmesio ir liaupsių jiems tinkančiai, supergreitai ir visiškai nesuprantamais principais bei tikslais kuriamai partijai, kurios net pavadinimas yra pasisavintas iš tikrųjų autorių. Tokiuose veiksmuose prasmės ilgai ieškoti nereikia, ji paviršiuje, o veiksmų įvardijimas paprastas – “skaldyk ir valdyk” ….N.Venckienė sulaužo jau duotus pažadus į rinkimus eiti kartu su jau nemažą patirtį kovoje su šia sistema turinčiomis jėgomis, o konkrečiai ir su šių eilučių autoriumi. … Dar labiau nesuprantama, kai po pasakymo jog su mumis nepakeliui, į bendražygius prisirenkama nieko bendro su Tiesa ir nauja Lietuva neturinčių veikėjų. …O apie gatvėje partiją kūrusį poną, manau, reiktų labai aiškiai pasakyti, kad tai ne kovotojas prieš sistemą, o gudrus sistemos atstovas, pasitarnaujantis kai sistemai to labiausiai reikia. Gali mane keikti jo rėmėjai, bet nei vienas jų man neįrodys, kad skaldymasis naudingas mūsų šaliai. Dieve, apsaugok mus nuo netikrų pranašų, kurių prieš šiuos rinkimus atsirado itin gausiai…“”


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...