2011 Liepos 22

Jau mato dujų terminalo kontūrus

veidas.lt

BFL

Vakar Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Klaipėdoje ir, pasak “Lietuvos ryto”, jau nebepeikė, o gyrė suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektavimo ir statybos projekto rengėjus.

Dienraštis skelbia, kad “neseniai energetikus griežtai kritikavusi dėl lėtų SGD statybos tempų D. Grybauskaitė po susitikimo su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto (KVJU) direkcijos ir šį projektą kontroliuojančios įmonės “Klaipėdos nafta” vadovais atlyžo. “Esu labai gerai nusiteikusi, nes pamačiau dirbančius žmones. Suvokiant šios statybos svarbą jau nueita taip toli, kad matome ir būsimojo dujų terminalo kontūrus – jūrų uoste, prie Kiaulės Nugaros salos”, – kalbėjo šalies vadovė.

Tuo pat metu D. Grybauskaitė pažymėjo, kad ne vien specialistams, politikams, bet ir visiems Lietuvos žmonėms teks apsispręsti, kurioje vietoje statyti terminalą, kad nebūtų pažeista gamta. Paklausta, kodėl jau dabar nurodoma tinkamiausia vieta prie Kiaulės Nugaros seklumos, šalies vadovė nesutriko: “Neatmestinas ir Būtingės variantas. Ten dujų terminalą statytume ilgiau, jis būtų brangesnis. Ateityje įrenginius iš Klaipėdos nebūtų sunku perkelti į Būtingę”.

“Vakarų ekspresas” rašo: “Šiandieninio susitikimo rezultatai tikrai geri, esu labai gerai nusiteikusi, nes matau labai gerai dirbančius žmones”, – ketvirtadienį po apsilankymo AB “Klaipėdos nafta” apie anksčiau sukritikuotą suskystintų dujų terminalo projektą pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Anot jos, tiek Uosto administracija, tiek miesto savivaldybė, tiek “Klaipėdos naftos” vadovybė, tiek susisiekimo bei energetikos ministrai savo darbą atlieka gerai.”

Dienraštyje teigiama, kad “prezidentė Dalia Grybauskaitė akcentavo, jog UNESCO oficialiai nėra paskelbusi, kad prieštarauja, jog toks terminalas atsirastų Kiaulės Nugaros saloje, šalia Kuršių nerijos. “Nuogąstavimus buvo pareiškusi tik UNESCO Lietuvos komisija. Bet nespekuliuokime, negąsdinkime nei savęs, nei tarptautinės bendruomenės – tam ir bus poveikio aplinkai vertinimas. Tik jei bus nežymus arba visai nebus jokio poveikio, terminalas atsiras Kiaulės Nugaroje”, – sakė prezidentė. Tačiau ji akcentavo, kad perspektyvoje plečiantis uostui tolimoje ateityje reikėtų galvoti apie šio plaukiojančio terminalo perkėlimą į Būtingę.”

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...