2011 Vasario 27

Libija

Opozicionieriai užėmė vieną miestą

veidas.lt

Libijos opozicijos šalininkai ėmė kontroliuoti centrinę dalį az Zavijos miesto, esančio į Vakarus nuo šalies sostinės Tripolio, sekmadienį praneša britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.

Miesto gatvės tuščios, tik centre susirinkę keli šimtai demonstrantų. Jie stato barikadas ir mojuoja baltomis Libijos vėliavomis, kurios anksčiau simbolizavo monarchiją. Kai kurie opozicijos šalininkai ginkluoti ir šaudo į orą.

“Tai – mūsų revoliucija”, – šaukia miestiečiai.

BBC duomenimis, vyksta taiki opozicionierių protesto akcija, bet jie pasirengę ginkluotam susirėmimui su Libijos lyderio Muamaro Kadhafi (Muamaro Kadafio) šalininkais.

Tuo tarpu miestą supa kariai, ištikimi Libijos lyderiui.

Kaip pranešė britų televizijos kanalas “Sky News”, Libijos karius, kurie atsisakė šaudyti į opozicionierius Bengazio mieste, gyvus sudegino jų tarnybos draugai.

Pasak mačiusiųjų, buvusios karinės bazės teritorijoje buvo rasti 67 karių kūnai, iš jų 13 – sudeginti. Vietos gyventojų nuomone, šis susidorojimas – dar vienas įrodymas, kad Libijos valdžia daro nusikaltimus žmoniškumui.

Bengazis, antrasis pagal dydį Libijos miestas, dabar yra opozicijos rankose.

Tuo tarpu Alžyro armijos generalinis štabas priėmė sprendimą padidinti kariuomenę prie sienos su Libija. Kariuomenės vadai taip pat paskelbė pasienio kariuomenei sustiprintą kovinę parengtį.

Demonstrantų ir M.Kadhafi šalininkų susipriešinimas nesiliauja Libijoje 13-ąją dieną.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...