2010 Spalio 09

Teismai

Atidės algos grąžinimą teisėjams

veidas.lt

Finansų ministerija siūlo atidėti nesumokėtos darbo užmokesčio dalies išmokėjimą teisėjams neribotam laikotarpiui, kol Lietuvoje yra susiklosčiusi sunki finansinė padėtis, teigia Teisėjų tarybos pirmininkė Laima Garnelienė.

“Teisėjų tarybai yra pateiktas aprobuoti įstatymo projektas (…) Jame numatyta stabdyti šio įstatymo galiojimą tam tikram laikotarpiui”, – BNS sakė L.Garnelienė.

Įstatymo projekte, anot Teisėjų tarybos pirmininkės, teigiama, kad “nesumokėtos darbo užmokesčio dalies grąžinimo ketverių metų terminas (kuris yra numatytas iki 2012-ųjų pabaigos – BNS) sustabdomas laikotarpiui, kurio metu valstybėje yra susiklosčiusi sunki ekonominė, finansinė padėtis, kai tokios padėties buvimas valstybėje konstatuotas”.

Pašnekovės teigimu, Teisėjų taryba linkusi projektui pritarti, tačiau jame gali būti ir pakeitimų. Iki pirmadienio popietės Tarybos nariai elektroniniu būdu balsuos, ar pasirinkti Finansų ministerijos siūlymą, ar teikti savo siūlymą, kad grąžinimas būtų pratęsiamas kasmet, atsižvelgiant į valstybės finansinę situaciją.

Teisingumo ministerija BNS informavo, kad šiais metais neskirta nė lito teisėjams nesumokėtai darbo užmokesčio daliai kompensuoti. 2010 metų biudžete tam tikslui lėšų ne buvo numatyta.

L.Garnelienė tvirtino, kad nei Teisėjų taryba, nei teisėjai dėl to pretenzijų nekėlė – visi suprato susidariusią situaciją.

“Pagal įstatymą, jie turi tik sprendimą derinti su teismų savivalda, ir mes pripažinome, kad jei (lėšų – BNS) nėra, tai nėra. Klausimų (teismų savivalda – BNS) nekėlė, nes visiems ta situacija buvo suprantama, mums buvo labiau svarbu pats teismų finansavimas, o ne skolos grąžinimas”, – kalbėjo Teisėjų tarybos pirmininkė.

“Kol kas situacija yra rami. Neatsirado papildomų ieškinių. Visi suprato situacijos rimtumą ir susitaikė su ta mintimi, kad nenumatyta”, – tvirtino L.Garnelienė.

Teisingumo ministerijos duomenimis, pernai nesumokėtai teisėjų darbo užmokesčio daliai kompensuoti buvo skirta 10 mln. litų.

Iš viso yra 841 teisėjas, kuriam turi būti grąžinta nesumokėta darbo užmokesčio dalis.

Pagal Teisėjams nesumokėtos darbo užmokesčio dalies grąžinimo įstatymą, iš viso per ketverius metus numatyta grąžinti 56,4 mln. litų.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...