2012 Gruodžio 13

Dakare dalyvausiančius lietuvius pasveikino Seimo Pirmininkas

veidas.lt

T. Tumalovičiaus nuotr.

Ketvirtadienį  Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas priėmė ir pasveikino Dakare dalyvausiančius Benediktą Vanagą ir Saulių Jurgelėną, kurie 2013 m. sausio 5 d. startuos Pietų Amerikoje vyksiančiame didžiausiame pasaulio ralio maratone.

Seimo Pirmininkas lenktynininkams linkėjo sėkmės ir padėkojo už Lietuvos vardo garsinimą. Jis pastebėjo, kad šis ralio maratonas yra žinomas visame pasaulyje, o pagal žiūrovų skaičių prilygsta olimpinėms žaidynėms.

„Labai džiaugiuosi, kad lietuviškas ekipažas startuos žinomiausiose pasaulio ralio maratone. O didžiausią įspūdį daro tai, kad sportininkai pačią geriausią ir brangiausią mokama vietą ant savo automobilio skyrė Lietuvos heraldikai – valstybės simboliui Vyčiui, kurį matys apie 200 pasaulio valstybių. Tai naujas požiūris į mums visiems labai svarbius dalykus. Tad linkiu šiems Lietuvos atstovams Dakare gero starto ir sėkmės lenktynėse“, – po susitikimo kalbėjo Seimo Pirmininkas V. Gedvilas.

Benedikto Vanago teigimu, iš tiesų labai smagu, kad ši jų iniciatyva buvo pastebėta tokios institucijos kaip Lietuvos Respublikos Seimo.

„Toks palaikymas yra svarbus kiekvienam sportininkui. Lenktynėse svarbiausias mūsų tikslas bus pasiekti finišą, tačiau kaip ir kiekvieni sportininkai stengsimės siekti pačių geriausių rezultatų ir tuo pačiu pasauliui norime parodyti, kad nors ir esame maža tauta, kartu mes galime daug“, – po susitikimo kalbėjo lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Su Seimo Pirmininku Benediktas Vanagas ir Saulius Jurgelėnas pasidalino pasiruošimo Dakaro lenktynėms detalėmis. Taip pat buvo aptarti sunkumai, su kuriais dažniausiai susiduria sportininkai Lietuvoje.

Sausio 5-20 dienomis Dakaras Pietų Amerikoje vyks jau penktąjį kartą. Ralis šiemet ir vėl jungs tris Pietų Amerikos žemyno valstybes: Argentiną, Peru ir Čilę. Maratono dalyviams teks įveikti apie 8000 km maršrutą. O dėl nugalėtojų titulų varžysis 162 ekipažai automobilių įskaitoje, 196 motociklininkų, 41 keturračių pilotų ir 76 sunkvežimių ekipažų.

Dakaro lenktynių metu visą informaciją apie lietuvių pasirodymą rasite puslapyje www.benediktasvanagas.lt.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...