2016 Sausio mėnesio archyvas

veidas.lt

Mokslo ir technologijų populiarinimo centras bus Kaune, Nemuno saloje. Ką tik nuskambėjusi žinia paglostė kauniečių savimeilę, kai Vilnius pralaimėjo Kaunui dėl maždaug 23 mln. eurų vertės projekto. Darbų, leisiančių Kaunui pasistiebti, yra ir daugiau, o kur dar kasdienę buitį palengvinantys pokyčiai: gatvės, tapusios klasikiniu Kauno anekdotu, lyginamos, rekonstruotas Panemunės tiltas, kurio pabaigtuvių reikalauti kauniečiai buvo atvykę net prie Vyriausybės. Ambicingų planų daug, tik kai kurie jų iš po staltiesės, kaip „uabe“.

Rūšiuok šiukšles

veidas.lt

Nuo vasario 1 d. Lietuvoje pradeda veikti naujoji užstato sistema. Pirkdami vienkartines metalines, stiklines ir plastikines pakuotes šalies gyventojai paliks 10 cnt. užstatą, kuris bus grąžinamas pridavus tarą parduotuvėse. Ką privalu žinoti:

veidas.lt

Tie, kurie pastaraisiais metais lankėsi Birštone, negali atsistebėti, kaip į gera pasikeitė šis kurortinis miestas. Reikia pripažinti, kad tai įvyko dėl savivaldybės merės Nijolės Dirginčienės ambicijos šį kurortą prikelti naujam gyvenimui.

Veido archyvas

veidas.lt

Kelionės. Vieni keliautojai Australijoje laksto it akis išdegę, bandydami per dvi savaites skersai išilgai išnaršyti žemyną, kiti visą mėnesį skiria vienam Sidnėjui ir neskubėdami mėgaujasi šio miesto dvasia.

veidas.lt

Apžvalginėje laidoje – keleto svarbių tyrimų komentarai. „Transparency International“ Vilniaus skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas apžvelgia neseniai atliktą Korupcijos suvokimo indekso tyrimą, o Lietuvos laisvosios rinkos instituto savivaldybių indekso tyrimo vadovė Aistė Čepukaitė ir Seimo narys, buvęs švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius analizuoja mokyklų finansavimo galimybes bei spragas. Daugiau laidų, komentarų ir straipsnių – www.iskauskas.lt, [...]

veidas.lt

Alytaus rajono savivaldybė viena iš pirmųjų ėmėsi konkrečių priemonių socialinės atskirties problemų sprendimui. Savivaldybė padeda surasti globėjus vaikams, socialinės rizikos šeimoms pagalbą teikia visą parą, padeda norintiems atsikratyti priklausomybės nuo alkoholio.

Geopolitika

veidas.lt

Lietuvos keliamos tarptautinės bangos dėl Baltarusijoje statomos atominės elektrinės turėtų pasiekti ir Kiniją, kuri kredituoja baltarusiškus projektus. Lietuvos politikams kaimynų jėgainė yra nesaugi elektrinė prie Neries, o patiems baltarusiams – „elektros šventovė“ prie kelio iš Azijos į Europą.

Veido archyvas

veidas.lt

Santykiai. Gausiu ištuokų skaičiumi viršijame rekordus Europoje ir vis labiau prarandame gebėjimą kurti tvirtus ir artimus ryšius. Psichologijos mokslininkai prognozuoja, kad jei situacija nesikeis, artimiausioje perspektyvoje matysime santuoką, kurią sudarys tik vienas asmuo.

Opera

veidas.lt

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas Gintaro Rinkevičiaus, į šiandien rengiamą tradicinį savo gimtadienio koncertą pakvietė Lietuvą pasaulyje garsinančius solistus Justiną Gringytę ir Kostą Smoriginą. Pastarasis gimtajame mieste – dažnas svečias, o štai pernai Londone teikiamuose Tarptautiniuose operos apdovanojimuose geriausia jaunąja soliste pripažinta J.Gringytė Lietuvoje pasirodo rečiau.

Liepsnojantys Artimieji Rytai

veidas.lt

Padėtis regione, kuri, anot kai kurių ekspertų, jau pasiekė Irako ir Irano karo metu tvyrojusios įtampos lygį, visų pirma turi ekonomines priežastis ir pasekmes.

Viktoras Grabauskas

veidas.lt

Viktoras Grabauskas (50 m.) Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinėje „Aras“ – nuo pat pradžių. 1991-ųjų pabaigoje jis, kaip Policijos akademijos dėstytojas, apmokė pirmuosius „Aro“ pareigūnus. Tačiau jau netrukus mokytojas tapo specialaus šturmo būrio vadu, nuo 2001-ųjų – ir visos rinktinės „Aras“ vadu. Apie „Aro“ plėtrą ir specifiką, sudėtingiausias užduotis ir pasikeitusią saugumo padėtį Lietuvoje – „Veido“ pokalbis su V.Grabausku.

Litvinenkos byla

veidas.lt

Dabar tai teigia ne keli gyvi likę Vladimiro Putino opozicionieriai Rusijoje ir ne žurnalistai – tai nustatė Jungtinės Karalystės aukščiausiojo teismo teisėjas: prie buvusio KGB, FSB, o paskui Didžiosios Britanijos MI6 agento Aleksandro Litvinenkos nunuodijimo poloniu-210 prisidėjo ir Rusijos prezidentas, kuris beveik neabejotinai pats ir liepė jį nužudyti.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...