2014 Spalio mėnesio archyvas

veidas.lt

Kai kalbama apie energijos ir šilumos gavybą, vis svarbesnis tampa atsinaujinančių išteklių naudojimas, leidžiantis ne tik sumažinti energijos gamybos sąnaudas, bet ir saugoti aplinką. Tą jau įvertino ir Obelių spirito varykla, prieš dvejus metus po maistinio etilo alkoholio gamybos likdavusius žlaugtus „įdarbinusi“ šilumai ir energijai gaminti.

veidas.lt

Likus kelioms dienoms iki rinkimų ekspertai tikino, kad daugiausiai balsų surinks Petro Porošenkos blokas, antra vieta prognozuota Radikaliajai Olego Liaško partijai, spėta, kad į parlamentą pateks partija „Stipri Ukraina“. Rinkimų sensacija tapo Lvovo mero Andrejaus Sadovojaus vadovaujamos partijos „Savitarpio pagalba“ („Samopomyč“) sėkmė.

Arūnas Brazauskas

veidas.lt

Kas nepamiršo kapitono Blado (Blood) – nuotykių romano personažo, airio, medicinos bakalauro ir piratų vado, – gal įsidėmėjo, kad aplinkybėms prispyrus jis prisimindavo esąs Romos katalikas.

veidas.lt

Ovacijomis ir saliutais sutiktas laivas „Independence“ tiktai paaštrina klausimą, kodėl politinės valios stokojanti Lietuva leido sau per 10 metų už dujas permokėti koncernui „Gazprom“ maždaug penkis milijardus litų. Nors laivas atplaukė laiku, suskystintų dujų terminalas kol kas tenkinsis laikinuoju dujotiekiu.

Dainius Pūras

veidas.lt

Lietuvoje antidepresantus vartoja apie 11 proc. gyventojų, o kur dar neoficiali statistika, kai sergamumas slepiamas.

veidas.lt

EKSPRESAS RINKIMAI: Ukraina balsuoja už nesusitepusius naujokus               7   VIRŠELIO TEMA ENERGETINĖ NEPRIKLAUSOMYBĖ: kodėl tik dabar?             8   LIETUVA SVEIKATA: ji turi kainą                         14 ĮPROČIAI: ką į lėkštę idėjai, nuo kraujagyslių nenugramdysi          20 ŠVIETIMAS: šalis nepasirengusi inkliuziniam ugdymui                   24 AUKSARANKIS: dantų implantų juvelyras                                    38   VISUOMENĖ PAPROČIAI: į anapilį neiškeliausi bet kaip                                      28 APLINKA: [...]

veidas.lt

Naudojimasis išmaniosiomis technologijomis keičia bendravimo įpročius: neatsispiriame pagundai pasinaudoti jomis ne laiku ir ne vietoje. Priklausomybė nuo mobiliųjų įrenginių didėja.

veidas.lt

Kol kurdai fronto linijose kaunasi su juos smaugiančia „Islamo valstybe“, Turkija juos dar apšaudo iš pasalų.

veidas.lt

Vidaus reikalų ministeriją, kurią šiandien valdo ir kontroliuoja Rolando Pakso vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas“ deleguotas ministras Dailis Barakauskas bei šios partijos nariai viceministrai, yra apkaltinta prekyba poveikiu. Šis modernus baudžiamosios teisės terminas – tik naujas politinės korupcijos pavadinimas.

veidas.lt

Prieš 75 metus, 1939 m. spalio 28-osios vidurdienį, mūsų kariuomenės daliniai su dainomis vėl žygiavo Vilniaus gatvėmis – po ilgų svetimųjų okupacijos metų.

veidas.lt

Vidutinį ES atlyginimą pasieksime po dešimties–penkiolikos metų, bet tik tuo atveju, jei paseksime airiško stebuklo ar kitų pažangių valstybių pavyzdžiu.

veidas.lt

Ką daryti su tikinčių gėjų ir lesbiečių poromis? Kaip bus su santuokos sakramento neišardomumu? Teikti eucharistiją ar neteikti išsiskyrusiems katalikams? Nutolti nuo kai kurių Bažnyčios dogmų ar dar kartą jas patvirtinti?

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...