2013 Balandžio mėnesio archyvas

veidas.lt

Pagal Lietuvoje galiojančias kelių eismo taisykles, vairuotojai iki balandžio 10 d. privalo pasikeisti žiemines padangas į vasarines, kitaip jiems grėstų baudos. Tačiau šiais metais, dėl užsitęsusios žiemos, Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos sprendimu šis terminas buvo pratęstas iki gegužės 1 d – rytojaus.

veidas.lt

Nekilnojamojo turto rinka Lietuvoje keliasi iš numirusiųjų: štilį pamažu keičia nedrąsus pagyvėjimas.

Antanas Zabulis

veidas.lt

Informacinių technologijų srityje artimiausiu metu progresas bus susijęs su patogumo didinimu vartotojams. “Omnitel” vadovo Antano Zabulio vertinimu, artėja laikas, kai daug kam atlikti užteks vieno mygtuko paspaudimo. Mobiliosios aplikacijos iš esmės pakeis žmogaus gyvenimą – padidins sveikatos apsaugos kokybę, saugumą keliuose, namų patogumą ir netgi pilietiškumą. Bet svarbiausia – technologijos ne atitolins, o kaip tik suartins žmones, nepriklausomai nuo jų tautybės, rasės ir pažiūrų. Apie tai kalbamės su A.Zabuliu.

Vilija Tauraitė

veidas.lt

Išankstiniais Statistikos departamento duomenimis, pirmąjį 2013 m. ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2012 m. laikotarpiu, realus Lietuvos BVP padidėjo 3,4 proc. Praėjusių metų BVP plėtros įvertis pagerintas nuo 3,6 proc. iki 3,7 proc. Nepaisant ne itin palankios tarptautinės aplinkos, šalies ekonomikos plėtra išlaiko pagreitį – jau 2,5 metų ūkis rieda pakankamai veržlaus augimo vėžėmis.

veidas.lt

SEB bankas šių metų pirmą ketvirtį šalies gyventojams suteikė 49 proc. daugiau būsto paskolų negu tuo pačiu laikotarpiu pernai. Per pirmus tris mėnesius iš viso sudaryta 881 būsto paskolų sutartis SEB banke, jų bendra vertė 119 mln. litų.

veidas.lt

Ateinančius penkerius metus gydymo metodai ir technologijos tobulės, jomis galės pasinaudoti daugiau Lietuvos žmonių, bet sergančiųjų nemažės.

Audrius Bačiulis

veidas.lt

Praėjusi savaitė parodė, kad premjeras Algirdas Butkevičius nėra savarankiškas nuspręsti dėl Visagino AE statybų, o jį valdantys užkulisiniai veikėjai atominį projektą žlugdo tokiu pačiu būdu, koks buvo sėkmingai panaudotas per „Lietuvos dujų“ privatizavimo aferą.

Juozas Bernatonis

veidas.lt

Per pastaruosius 23-ejus metus Lietuvos teisinė sistema išgyveno daug permainų, kartu ją lydėjo ir nemažai skandalų. Teisingumo ministrą Juozą Bernatonį prašėme pakomentuoti didžiausias mūsų teisines problemas.

veidas.lt

Šią vasarą Kražiuose vyks dvyliktoji tarptautinė VU Filosofijos fakulteto organizuojama Bažnyčios tradicijos ir grigališkojo choralo akademija „Ad Fontes“. Šiuometinės savaitės dalyviai kviečiami studijuoti ir praktikuoti mistagogiją – įvadą į Bažnyčios sakramentus.

veidas.lt

Jau įpratome girdėti apie bankų sektoriaus nuopuolius kurioje nors šalyje, apie milijardus, skiriamus bankams gelbėti, apie bankininkų godumą, apie neigiamą bankų veiklos įtaką eurui ir galiausiai su nerimu užduodamą klausimą: o kieno dabar eilė? Lietuvoje irgi atsiėmėme savo porciją – pirma krito „Snoras”, vėliau Ūkio bankas, o galiausiai viską vainikavo sumenkęs visuomenės pasitikėjimas visu bankų sektoriumi.

veidas.lt

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad konservatoriai ateinančius dvejus metus bus vadovaujami 56-erių metų amžiaus ekspremjero Andriui Kubiliui, kuris antrame ture nugalėjo 80-ies sulaukusį europarlamentarą Vytautą Landsbergį.

veidas.lt

Ateinantį penkmetį politikų laukia iš esmės tie patys iššūkiai, kurie buvo įrašyti dar pirmųjų vyriausybių programose.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...