2011 Gruodžio 27

2012-aisiais recesijos nebus ir euro zona nežlugs

veidas.lt

Stambiausių Vokietijos kompanijų vadovai dėl euro zonos skolų krizės prognozuoja sulėtėjusį ekonomikos augimą šalyje 2012 metais, tačiau recesijos nenumato.

Interviu „Reuters“ jie neprognozavo ir euro zonos subyrėjimo, nors ir pripažino, kad dėl skolų krizės Europos ir JAV ekonomikų augimui ir stabilumui kyla pavojus.

“Mes prognozuojame ekonomikos lėtėjimą, bet ne recesiją“, – sakė šalies pramoninės grupės BDI prezidentas Hans-Peter Keitelis. Jis pavadino tai „normaliu reiškiniu“ po dvejų smarkaus augimo metų ir pridūrė tikįs gerais 2012 m. rodikliais.

Stambiausios Europos ekonomikos vyriausybė šiais metais prognozuoja 3 proc. BVP prieaugį. Jos prognozėmis, BVP kitais metais sulėtės iki 1 proc.

Eksportuotojų asociacijos vadovas Antonas Berneris prognozuoja, kad eksporto augimo tempai 2012 metais sulėtės po pakilimo eksporto srityje. Jo manymu, eksportas 2012 metais išaugs „apie 6 proc.“ po dvejų dviženklio augimo metų.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...