2010 Birželio mėnesio archyvas

Vardinės plytos

veidas.lt

Per beveik du mėnesius lietuviai įsigijo daugiau nei 7,2 tūkst. “Laisvės kelio” plytų. Prisidėti prie projekto gyventojai galės dar dvi savaites.

Liustracija

veidas.lt

Buvę slapti Sovietų Sąjungos represinių struktūrų bendradarbiai iki gyvenimo pabaigos Lietuvoje negalės eiti vadovaujančių pareigų.

Mokesčiai

veidas.lt

Seimas priėmė Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisas, kuriomis siekiama paskatinti darbdavius priimti į darbą patirties neturinčius asmenis. Už šias pataisas balsavo 90 Seimo narių, prieš – 10, susilaikė 16.

Žindymas

veidas.lt

Gimus kūdikėliui naujai iškeptai mamytei svarbu rūpintis ne tik savo mažyliu, bet ir savimi, ypač savo krūtimis. Antraip žindyti gali tekti sukandus dantis ar dar blogiau – jį gali tekti nutraukti. Tik neišsigąskite pirmųjų bėdų ar skausmo – jis gali būti laikinas.

150-osios metinės

veidas.lt

Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis teikia Seimui nutarimo projektą „Dėl 2013 metų paskelbimo 1863-iųjų metų sukilimo metais“.

Renginiai

veidas.lt

Ketvirtadienį 21 val. Vilniuje šv. Kotrynos bažnyčioje – Kristupo vasaros festivalio atidarymo koncertas, kuriame skambės kompozitoriaus Karlo Jenkinso “Requiem”. Iki vasaros pabaigos vyksiančiame festivalyje iš viso numatyti 48 koncertai.

Pensinis amžius

veidas.lt

Seimo opozicija sužlugdė balsavimą dėl pataisų, numatančių, kad šalies gyventojai nuo 2012 metų į pensiją išeitų vėliau nei dabar.

Statistika

veidas.lt

Pernai, lyginant su 2008-aisiais, 14 proc. padaugėjo socialinių darbuotojų, tuo metu socialinių paslaugų gavėjų ratas išsiplėtė 2 procentais.

Taupymas

veidas.lt

Seimas priėmė Valstybinių pensijų įstatymo pataisas, kuriomis nutarė nuo 2011 metų nebeskirti naujų valstybinių pensijų už nuopelnus, o asmenims, kurie įgis teisę gauti valstybinę ir socialinio draudimo našlaičių pensijas, jų pasirinkimu mokėti tik vieną.

Ligos

veidas.lt

Pasaulinės sveikatos apsaugos organizacijos duomenimis, žmonijos tyko apie 40 tūkst. ligų. Jos nepaiso nei užmojų, nei pinigų, nei socialinės padėties. Neretai ligos sustabdo mus pačiame darbų įkarštyje. Ką suvokiame, atsidūrę ties pavojinga riba?

Netektis

veidas.lt

Trečiadienį nuo pat ryto šimtai žmonių plūsta į Prezidentūrą, kad atsisveikintų su šeštadienį mirusiu pirmuoju Nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos prezidentu Algirdu Mykolu Brazausku.

Seimas

veidas.lt

Per dvidešimt metų dar nė karto nepavyko apsieiti be Seimo sesijos pratęsimo ar neeilinės sesijos. Birželio 30 d. turinčiai pasibaigti šiai pavasario sesijai, atrodo, taip pat nelemta tilpti į Konstitucijos numatytus rėmus, kad ir kaip bandyta šturmuoti darbotvarkes posėdžiaujant net penktadieniais.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...