2011 Spalio 18

„Tai – aš“ viešnią iš Bulgarijos M. Drumevą pakeis tautietis V. Makarovas

veidas.lt

Vilniaus mokytojų namų rengiamo Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ programoje – pokyčiai. Viena iš festivalio viešnių, bulgarė Margarita Drumeva, dėl vaiko ligos į Lietuvą atvykti negalėjo. Ją koncertų metu pakeis Margaritos tautietis Viktoras Makarovas.

 

Viktoras Makarovas gimė Bulgarijos sosinėje Sofijoje. „Nuo pat mažens mane supo daugybė knygų, o namuose skambėjo muzika, kuri plačiajai visuomenei nebuvo prieinama, – pasakoja V. Makarovas. – Kadangi tėvas mėgo džiazą bei klasikinę muziką, tai padarė didelę įtaką ir mano muzikinei karjerai“.

 

Kiti atlikėjai, įkvėpę Viktorą kurti dainas ir rašyti eilėraščius, – tai B. B. King, J. Lee Hooker bei rusų dainiai: V. Visockis, B. Okudzhava, B. Grebenščikovas („Akvarium“) ir J. Ševčiukas (DDT).

 

V. Makarovas – įvairiapusiška asmenybė. Jis studijavo biologiją, vėliau apsigynė teologijos bakalauro laipsnį. Studijas tęsia ir dabar. Atlikėjas išmano ne tik bulgarų, rusų, anglų ir prancūzų kalbas, bet moka ir senąja graikų kalbą, tad nenuostabu, jog dirba vertėju. Šiuo metu bardas taip pat bando atgaivinti jau kurį laiką apleistą savo veiklą teatre – juo susižavėjo dar paauglystėje.

 

Vietoj M. Drumevos bulgaras gros Didžiajame festivalio koncerte Šv. Kotrynos bažnyčioje, surengs nemokamą autorinį pasirodymą „bardų klube“ Vilniaus senamiestyje esančiame restorane „Aula“ bei atliks savo kūrinius koncertų mažesniuose Lietuvos miestuose metu.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...