Muzika

veidas.lt

1981-aisiais antrą vietą Airijoje vykusiame „Eurovizijos“ konkurse iškovojusi Lena Valaitis (73 m.) atstovavo tuometei Vakarų Vokietijai, bet apie jos muzikinį talentą rašiusi Vokietijos ir kitų Europos šalių žiniasklaida nepamiršdavo paminėti jos lietuviškos kilmės – iš Mėmelio (dabartinės Klaipėdos) kilusiai dainininkei buvo žadama tarptautinė sėkmė.

veidas.lt

Šių metų „Eurovizijos“ finalas sugriovė anksčiau tikrai galiojusią taisyklę, kad tarptautinis dainų konkursas – gryniausia politika. Sugriovė ir planus parašyti straipsnį apie tai, kaip jame balsuojama ne už dainą, o už kaimynus, politiškai ar ekonomiškai svarbias ir artimas valstybes, už panašius į save. Tiesa, „Euroviziją“ laimėjęs portugalas irgi buvo šiek tiek „politiškas“, tačiau galima lažintis, kad Europa už jį balsavo ne dėl užrašų ant marškinėlių.

veidas.lt

Į Ukrainos sostinėje Kijeve vyksiantį „Eurovizijos“ dainų konkursą gegužės mėnesį vyks grupė „Fusedmarc“, atliekanti dainą „Rain of Revolution“. Mūsų atstovai pasirodys antrame pusfinalyje, kuris vyks gegužės 11 d. Konkurso finalas – gegužės 13-ąją.

veidas.lt

Lapkričio 24 dieną į šv. Kotrynos bažnyčią kviečia du burtažodžiai – džiazas ir tango. Lietuvių ir užsienio atlikėjai klausytojus panardins į improvizacijų, uždegančių ritmų ir aistringų melodijų gelmes. 18 bei 19:30 valandą gros „Anatoly Taran Trio“ ir 4TANGO su Eduardo Gimenezu.

veidas.lt

Šį savaitgalį vyksiantis folkmuzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“ iš Zaraso ežero salos keliasi į Dūburio ežero salą, esančią netoli Antazavės.

MUZIKA

veidas.lt

Kitą savaitę Vilniuje vyksiančiame įspūdingame garsaus akordeonininko Martyno Levickio organizuojamame akordeonininkų festivalyje „Akordeono muzikos savaitė“ bus pagerbtas šią savaitę po sunkios ligos miręs jaunas šio instrumento virtuozas Martynas Norvilas.

veidas.lt

Misa Flamenca lietuviškai – flamenko mišios. Regis, du nesuderinami dalykai: mišios – krikščionių liturginės apeigos, o flamenkas – ugningas Pietų Ispanijos muzikos ir šokio žanras.

veidas.lt

Vėlyvas sekmadienio vakaras Baltijos pakrantėje Salacgryvoje. Amžinai jaunas rokeris Iggy Popas tarsi jaunuolis bėgioja po sceną, plačiais rankų mostais ragina klausytojus, su nevaržoma ekspresija atlikdamas 1973-iaisiais parašytą legendinės jo grupės „The Stooges“ kūrinį „Search and Destroy“. Tai paskutinė koncerto daina. Dainininkas dėkoja klausytojams, kurie, kaip pats sako, yra vienintelis jo gyvenime turimas dalykas.

veidas.lt

Daugiau kaip tris dešimtmečius trukęs skrydis baigėsi. Valstybės dieną, liepos 6-ąją, iš scenos pasitraukė viena reikšmingiausių ir įtakingiausių Lietuvos roko grupių „Antis“.

Festivalis

veidas.lt

Vaizdingoje Baltijos jūros pakrantėje, Salacgryvos uoste Latvijoje liepos 15-17 dienomis vyks jau dešimtasis muzikos festivalis „Positivus“. Per ilgą savo istoriją, iš lokalaus muzikinio renginio, festivalis išaugo į didžiausią muzikinę šventę Baltijos šalyse, pritraukiančią per 40 tūkst. lankytojų iš Latvijos, Estijos, Lietuvos ir kitų valstybių. Neabejojama, kad jubiliejinis festivalis su išskirtine programa šiemet pakvies rekordinį lankytojų skaičių.

Tarptautinis M.K.Čiurlionio muzikos festivalis

veidas.lt

Tarptautinis M.K.Čiurlionio muzikos festivalis liepos 8-ąją prasideda Palangoje. Liepos 17-ąją jo muzikinę estafetę perims jau kitas festivalis – Lietuvos muzikų rėmimo fondo kartu su Druskininkų savivaldybe organizuojama „Druskininkų vasara su M.K.Čiurlioniu“.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...