2013 Kovo 19

„Siemens“ teiks „Achemai“ dujų turbinos priežiūros paslaugas

veidas.lt

Technologijų ir inovacijų bendrovė „Siemens“ pasirašė ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį su didžiausia azoto trąšų ir kitų pramoninių chemijos produktų gamintoja šalyje AB Achema”. Vadovaujantis šia sutartimi, „Siemens“ penkerius metus teiks dujų turbinos aptarnavimo, palaikymo ir diagnostikos paslaugas. Šio sandorio vertė – 20,7 milijonų litų.

 

Didelis dujų turbinų gamybos ir jų aptarnavimo efektyvumas yra viena iš svarbiausių „Siemens“ energijos sektoriaus veiklos sričių. Teikdami kokybiškas priežiūros paslaugas, užtikrinsime sklandų turbinos darbą, o joje įdiegti naujoviški technologiniai sprendimai leis sumažinti aplinkos taršą bei elektros gamybos savikainą“, – teigė Kęstutis Čiplys, „Siemens Osakeyhtio“ Lietuvos filialo generalinis direktorius.

Nuo šių metų kovo mėnesio „Siemens“ teiks dujų turbinos palaikymo, aptarnavimo ir diagnostikos paslaugas, vykdys nuotolinę sistemų ir atskirų jos dalių stebėseną. Kompanija taip pat teiks konsultacijas dujų turbinos SGT-800 priežiūros klausimais. Šio susitarimo vertė siekia 20,7 milijonų litų (6 mln. EUR). Bendradarbiavimo sutartis galios iki 2018 metų.

Įsigiję profesionalias dujų turbinos priežiūros paslaugas visų pirma galvojome apie investicijų grąžą. Atidavę įrangą į profesionalų rankas užtikrinsime naujos dujų turbinos ir jos įrangos patikimumą, sumažinsime įrangos gedimų riziką, taip pat tikimės pagerinti jėgainės eksploataciją“, – teigė Raimundas Vilkevičius, AB „Achema“ energijos gamybos cecho jėgainių viršininkas.

Siemens“ dujų turbina SGT-800 „Achemoje“ pradėjo veikti 2011 metais. 47 MW galios kogeneracinėje elektrinėje jėgainėje veikia viena efektyviausių turbinų pasaulyje savo galios klasėje. Šios turbinos įrengimu buvo užbaigta elektros energijos gamybos jėgainė. Pirmoji naujos dujų turbinos patikra planuojama jau šį mėnesį. O pirmasis kapitalinis dujų turbinos remontas, kuris užtruks apie mėnesį, numatytas 2014 m. vasarą.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...