2012 Birželio 27

„Opel Ampera” – geriausiai parduodamas elektromobilis Europoje

veidas.lt

Pardavimų duomenys rodo, kad nuo šių metų gegužės mėnesio revoliucinė „Opel Ampera” yra labiausiai perkamas elektromobilis Europoje. Užimdama 20 proc. Europos elektra varomų automobilių rinkos, „Ampera“ lenkia visus savo varžovus.

„Didžiuojamės tapę lyderiais Europoje. Pardavimų duomenys bei klientų atsiliepimai patvirtina, kad einame teisinga linkme”, – sako Ennos Fuchsas, „Opel“ elektrinio mobilumo pristatymo direktorius. „Tokiose šalyse kaip Olandija, kur esame skatinami vyriausybės, mūsų veiklos rezultatai itin džiugina.“

Olandijoje „Ampera” gegužės mėnesį užėmė daugiau nei 77 proc. elektromobilių rinkos ir tapo lyderiu, kuomet konkurentai gali tenkintis tik vienu kitu šios rinkos procentu. Nuo metų pradžios iki dabar, „Ampera“ Olandijoje vidutiniškai užėmė 50 proc. elektromobilių rinkos, taip patvirtindama savo populiarumą. Paskutinieji pardavimų duomenys rodo, kad „Ampera“ yra labiausiai perkamas elektromobilis Vokietijoje, čia užimdamas trečdalį rinkos bei Šveicarijoje, kurioje užima 44 proc. rinkos.

„Ampera“ yra laimėjusi daugiau nei 50 tarptautinių ir nacionalinių apdovanojimų įskaitant ir „Metų automobilis 2012“ bei 2011 metų pasaulio ekologiškiausio automobilio („World Green Car of the Year 2011”) titulus. Europoje elektromobilis „Euro-NCAP“ saugos bandymuose įvertintas 5 žvaigždutėmis.

„Ampera“ 111 kW/150 AG elektrinį variklį maitina 16 kWh ličio jonų baterija. Priklausomai nuo vairavimo įpročių ir kelio sąlygų tik elektra varomu agregatu galima įveikti nuo 40 iki 80 km visiškai neteršiant aplinkos. Kai baterijoje lieka kritinis energijos kiekis, automatiškai įsijungia benzininis 1,4 l  63 kW/86 AG variklis, kuris tuo pačiu per elektros generatorių ir toliau krauna bateriją, todėl galima nuvažiuoti daugiau kaip 500 km nesustojant ir nepildant degalų atsargų.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...