2013 Sausio 22

„Omnitel“: skaitomiausi žurnalai planšetiniuose kompiuteriuose – apie gyvenimą ir virtuvę, populiariausias filmas – lietuviškas

veidas.lt


Dažniausiai savo planšetiniuose kompiuteriuose vartotojai renkasi skaityti „Panelę“, žurnalus apie virtuvę ir laisvalaikio skaitinius, rodo telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ duomenys. Jie sutampa su rinkos tyrimų bendrovės TNS 2012 metų rudenį atlikto Lietuvos spaudos skaitytojų auditorijos tyrimo rezultatais, pagal kuriuos mėnesinių žurnalų lyderis taip pat buvo „Panelė“.

Kalėdų proga „Omnitel“ buvo paskelbusi akciją ir pasiūliusi visiems planšetinį kompiuterį su „Omnitel“ mobiliuoju internetu įsigijusiems savo klientams net pusę metų gauti 16-os elektroninių žurnalų prenumeratą ir kas mėnesį dovanų išsirinkti po vieną filmą. Per šį laikotarpį vienas klientas pervertė maždaug 6-7 žurnalus. Populiariausių trejetuke atsidūrę leidiniai pagal parsisiuntimus vienas nuo kito atsilieka nedaug – bendroje parsisiuntimų statistikos lentelėje kiekvienam iš jų tenka po 10-11 proc. Į „Omnitel“ klientų skaitomiausių žurnalų dešimtuką taip pat patenka moterims ir vyrams skirti žurnalai, leidiniai apie automobilius ir psichologiją.

„Pernai lapkritį atliktos „Omnitel Trends“ apklausos duomenimis, net 90 proc. respondentų planšetinius kompiuterius filmams žiūrėti ar žurnalams skaityti renkasi todėl, kad juos patogu naudoti bet kurioje vietoje. Žurnalai keliasi į planšetinius kompiuterius, nes išmanieji įrenginiai ir platus „Omnitel“ 3G ryšys leidžia išnaudoti kiekvieną laisvą akimirką skaitant norimą informaciją, kad ir kur bebūtume“, – sako „Omnitel“ viceprezidentas rinkodarai ir paslaugoms Darius Maikštėnas.

Paskutinį praėjusių metų mėnesį savo planšetiniuose kompiuteriuose „Omnitel“ klientai dažniausiai rinkosi žiūrėti lietuvišką filmą „Miegančių drugelių tvirtovė“. Parsisiųstų filmų sąraše jis sudaro net ketvirtadalį visų parsisiuntimų. Nedaug nuo jo atsilieka Pierre Morel režisuotas filmas „Linkėjimai iš Paryžiaus“ (penktadalis visų parsisiuntimų).

Pageidaujamus filmus telekomunikacijų bendrovės klientai gali įsigyti ir parsisiųsti iš programėles „Omnitel“ mobilusis kinas“ (projekto partneris – ACME). Norint planšetiniame kompiuteryje skaityti žurnalus tereikia atsidaryti programėlę „Zurnalai.lt“.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...