2012 Spalio 11

„Mercedes Benz“ A klasės automobilis – naujos kartos ataka

veidas.lt

Veržlus, jaunatviškas ir šiuolaikiškas – taip apibūdinamas Lietuvoje pristatomas naujasis A klasės „Mercedes Benz“. Automobilis atveria naują kompaktinės klasės istorijos skyrių. Išraiškingam dizainui nė kiek nenusileidžia jo techninės savybės – A klasės automobiliai pasižymi galingais, iki 211 AG siekiančiais varikliais, ypatingai žema anglies dvideginio emisija, geriausiu klasėje oro pasipriešinimo koeficientu ir aukščiausio lygio standartine saugumo įranga.

 

Raidė A reiškia „ataka“, – sako Dieteris Zetsche, „Daimler AG“ valdybos pirmininkas ir „Mercedes-Benz Cars“ vadovas. – „Mercedes Benz“ tampa energingiausiu „Premium“ segmento automobilų gamintoj, ir naujasis A klasės modelis yra svarbus mūsų strategijos žingsnis. Šis automobilis yra visiškai naujas, nuo pat pirmos iki paskutinės detalės. Automobilių pramonėje retai kada pasitaiko proga viską pradėti nuo nulio. Mūsų inžinieriai šią progą tiesiog išsunkė“.

 

Dizainas: progresyviausias kompaktinėje klasėje

Pirmiausia į akis krenta pakitusios A klasės automobilio formos ir proporcijos. Automobilis palyginti su pirmtaku pažemėjo net 160 milimetrų. Veržlumo įspūdį sukuria galingos oro įsiurbimo angos, platus ir aukštas radiatorius, nuo priekinių lempų ir ratų per kėbulo šonus einančios linijos. Pirmą kartą bendrovės istorijoje į automobilio projektavimą nuo pat pradžių buvo įtraukti AMG specialistai, ir jų indėlis matosi kiekviename kėbulo išlinkime bei akcente, o ypač – „AMG Sport“ dizaino linijoje.

Dinamiška dvasia atsispindi ir automobilio interjere. Pavyzdžiui, galinės sėdynės savo išvaizda primena dvi atskiras sėdynes, tačiau jos skirtos trims keleiviams. Laikantis bendros dizaino koncepcijos, taip pat ženkliai buvo pagerinta apdailos medžiagų kokybė.

 

Daugiau galios, mažiau kuro

A klasės automobilių variklių gama pasižymi ekonomiškumu ir draugiškumu aplinkai. „A 180 CDI“ variklis išskiria tik 98 g/km anglies dvideginio, tačiau pasiekia 109 AG galią ir vidutiniškai vartoja tik 3,8 l degalų.

A 220 CDI“, kaip ir visi benzininiai varikliai, jau dabar atitinka „Euro 6“ aplinkosaugos standartą. A klasės automobilių degalų vartojimas sumažėjo net iki 35 proc. Tai buvo pasiekta optimaliai derinant automobilių variklius su pavarų perdavimo sistema, taip pat taikant pažangias technologijas. Pavyzdžiui, „Eco Start/Stop“ funkcija yra standartinė visuose šios klasės automobiliuose. Ekonomiškumą lėmė ir puikios aerodinaminės savybės – oro pasipriešinimo koeficientas tesiekia 0,27.

 

Išmanieji sprendimai ir aukšti saugumo standartai

Naujoji A klasės karta taip pat garsiai primena, kad „Mercedes Benz“ nedaro nuolaidų vairuotojo ir keleivių saugumui automobilio kainos sąskaita. Baziniame A klasės modelyje įdiegiama susidūrimo prevencijos sistema, padedanti išvengti susidūrimo su priekyje važiuojančiu automobiliu ar kita kliūtimi, bei vairuotojo dėmesio sekimo sistema, perspėjanti apie galimą nuovargį. Iš gausios papildomos įrangos galima pasirinkti prastai matomų kelio ruožų asistentą ir nukrypimo iš kelio juostos perspėjimo sistemą, parkavimo pagalbos sistemą ir daugelį kitų, atkeliavusių iš aukštesnės klasės „Mercedes Benz“ automobilių.

Inovatyvios daugialypės terpės sistemos A klasės automobiliuose žengia koja kojon su laikmečio reikalavimais. Pagal pageidavimą, išmanieji telefonai gali būti visiškai integruoti į operacinę sistemą. Sąsajos ekranas yra net 14,7 cm įstrižainės, leidžia patogiai naudotis muzikos, trimačių žemėlapių, interneto naršymo ir mobiliosiomis programomis.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...