2011 Rugpjūčio 19

„Flake“ – radikalus ateities automobilis

veidas.lt

Futuristinė britų automobilių dizaino studija „Da Feng“ pateikė radikalią ateities superautomobilio koncepciją, pavadinimu „Flake“ („Dribsnis“).

Reikia pripažinti, tai – viena inovatyviausių koncepcijų automobilių pramonėje: automobilio kėbulas būtų sudarytas iš 250 gabaliukų („dribsnių“, žvynų). Maža to, automobilio ratai bus neapvalūs..

Koncepcijos autorius – Koventrio universiteto (D.Britanija) baigiamojo kurso studentas, savo idėją brandinęs ir projektavęs ištisus dvejus metus, nors daug darbų dar laukia ateityje. Dizaino studijos „Da Feng“ atstovai tvirtina, jog „Flake“ koncepciją įkvėpė animacinio kino filmo „Cars“ personažai ir… byrantys rūkalų pelenai.

Automobilio „Flake“ koncepcijos modelis „Mk3“ atrodys išties neįprastai – jo kėbulas bus sudarytas iš pustrečio šimto atskirų detalių, tarpusavyje sujungtų solenoidais ir anglies nanovamzdeliais.

Automobiliui važiuojant dideliu greičiu, kėbulo detalės automatiškai prisitaikys taip, jog būtų kuo menkesnis aerodinaminis pasipriešinimas, t.y., susiglaus. Automobilį stabdant, kėbulas „pasišiauš“, kad mašiną stabdytų ne tik stabdžiai, bet ir oro pasipriešinimas.

Aaerodinamika bus išnaudojama ir manevruojant, atliekant staigius posūkius. Be viso to, kėbulo „dribsniai“ atliks ir dalį aušinimo sistemos funkcijų, taip pat absorbuos saulės energiją.

Radikaliai nauja ne tik futuristinio automobilio kėbulo, bet ir jo ratų koncepcija. Kiekvieną ratą sudarys 12 „kojyčių“.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...