2011 Rugpjūčio 11

„BMW Group“ pristatė naujosios „i“ serijos koncepcinius modelius

veidas.lt

Praėjusią savaitę Vokietijos automobilių koncernas „BMW Group“ pristatė du netolimos ateities koncepcinius BMW modelius – elektromobilį „BMW i3 Concept“ ir hibridinį „BMW i8 Concept“. Gamintojų teigimu, šie automobiliai gatvėse turėtų pasirodyti 2013 m.

Pristatydamas šiuos koncepcinius modelius, BMW koncernas tuo pačiu pristato ir visiškai naują „i“ liniją, kurios tikslas – sukurti aplinkai itin draugiškus, įkvepiančio dizaino ir naują ateities viziją atspindinčius BMW automobilius.

2013 m. pardavime pasirodysiantis prestižinis šios linijos „BMW i3“ modelis arba, kaip teigia gamintojai, didmiesčių automobilis, jo vairuotojams leis mėgautis patogumu, erdvumu ir judrumu „nardant“ miesto gatvėmis.

Šis lengvas (1250 kg), modernus, ypač saugus ir aplinkai draugiškas BMW miesto automobilis pirkėjams bus siūlomas su gale montuojamu elektro motoru, kuris išvysto 170 AG. „BMW i3 Concept“ 100 km/val. greitį pasiekia per mažiau nei 8 sekundes.

Svarbi aplinka

Dėmesys aplinkosaugai BMW „i“ serijos miesto automobilyje taip pat bus pabrėžiamas ir jo viduje – visos „BMW i3 Concept“ apdailoje naudojamos medžiagos yra perdirbtos, dalis priekinio valdymo skydelio yra pagaminta iš natūralių medžiagų.

Gamintojų teigimu, patogumo ir galimybę keliauti į užmiestį ar ilgesnes keliones „BMW i3 Concept“ taip pat suteikia didelė 200 l bagažinė, papildoma vieta bagažui automobilio priekyje ir natūraliai patamsintos odos sėdynės, leidžiančios pasijusti lyg poilsio (lounge) zonoje.

Tuo metu 2014 m. pasirodysiantis sportinis hibridinis „BMW i8“, gamintojų teigimu, bus ypač modernus ir inovatyvus automobilis, suteiksiantis dar daugiau naujų emocijų sportinio vairavimo mėgėjams.

„BMW i8 Concept“ pasižymi ypatingai mažomis degalų sąnaudomis ir CO2 emisija, nes jo gale montuojamas 3 cilindrų 220 AG variklis, o automobilio priekyje – elektros motoras ir ličio-jonų baterija, kurią įkrovus galima nuvažiuoti net 35 km. Veikdamos išvien šios dvi sistemos vairuotojui leidžia mėgautis sportinio automobiliu charakteristikomis ir mažo automobilio ekonomiškumu. Vidutinės šio automobilio degalų sąnaudos nesiekia 3 l/100 km. „BMW i8 Concept“ įsibėgėti iki 100 km/val. gali per mažiau nei 5 sekundes.

Keturviečio „BMW i8 Concept“ sportiškumą taip pat pabrėžia aptakios, dinamiškumą garantuojančios išorės formos ir modernus interjeras, kuriame taip pat naudojamos perdirbtos medžiagos.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...