2011 Kovo 23

Automobiliai

“Nissan” pristatė ketvirtą “Micra” kartą

veidas.lt

Tai jau ketvirtoji „Nissan Micra“ karta. Pardavimų pradžia numatyta 2010 metų gegužę, tačiau tuo metu automobilis pasirodė Tailande, o iki Europos jis atvažiavo tik rudenį. Iš viso šis modelis bus pardavinėjimas net 150 valstybių.

Naujasis „Nissan Micra“ yra 3780 mm ilgio, 1665 mm pločio, 1530 mm aukščio, ratų bazė – 2450 mm. Automobilis sveria 945 kg.

Iš išorės automobilis tapo šiek tiek ilgesnis ir žemesnis už prieš tai buvusią versiją. Dėl paplatėjusios ratų bazės, automobilio salone tapo erdviau. Europoje Nissan Micra bus siūloma įsigyti dviejų variklių modifikacijų, kurių tūris 1.2 l. Bazinė trijų cilindrų versija turi 80 AG ir 108 Nm sukimosi momentą. Sportiškumo automobiliui suteiks šiek tiek daugiau galių turintis variklis, Start-Stop sistema ir kompresorius. Šiuo atveju variklio galia bus 98 AG, o sukimo momentas – 142 Nm.

nissan-micra-1591010239242201

Teigiama, kad automobilio su mechanine pavarų dėže vidutinės degalų sąnaudos bus 4,1 l/100 km, o CO2 emisija – 95 g/km. Maksimalus automobilio greitis sieks 180 km/val.

Gamintojai teigia, kad „Micra DIG-S“ pirkėjai sutaupys ne tik dėl ekonomiško variklio. Pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje mažiau nei 100 g/km CO2 emisiją turinčių automobilių savininkams nereikia mokėti metinio kelių mokesčio. O Prancūzijoje perkant mažiau nei 110 g/km CO2 išskiriantį automobilį vyriausybė suteikia 400 eurų paramą. Olandijoje tokių automobilių kaip „Micra DIG-S“ pirkėjai yra atleisti nuo automobiliams ir motociklams taikomo mokesčio, kuris siekia apie 1 tūkst. eurų.

Prekyba automobiliais su pastaruoju varikliu Lietuvoje prasidės šių metų birželio mėnesį. Varikliai bus derinami su 5 laipsnių mechaninėmis arba CVT automatinėmis pavarų dėžėmis. Ypač dėmesio vertas yra „automatas“, kurio dinamiką ir modernią pagaminimo technologiją galėjo pajusti ir „Veido“ žurnalistai. Standartinę naujojo “Nissan Micra” įrangą sudaro ne tik elektroninė stabilumo programa (ESP) ir šešios saugos oro pagalvės, bet ir oro kondicionavimo sistema, “Bluetooth” laisvų rankų įranga, kompaktinių plokštelių grotuvas su radiju ir „Aux“ įvadu.

Aukštesnės ir aukščiausios komplektacijos automobiliuose montuojama klimato kontrolės sistema, „Nissan Connect“ palydovinė navigacijos sistema, stiklinis stogas ir naujausia įranga – parkavimo vietos matavimo sistema su šoniniais ir atbulinės eigos jutikliais, suteikianti galimybę vairuotojui išmatuoti automobilio statymo vietą.

Tiesa, naujasis „Micra“ nebėra toks saldus kaip trečios kartos modelis, bet tai tikrai gera mašina. O dėl paaukštintos galinės stogo dalies ant užpakalinių sėdynių susės trys žmonės. Pagrindinis konkurentas turėtų būti „Renault Twingo“, tačiau penkiadurė šio prancūzo versija pasirodys tik 2013 metais.

Naujojo „Nissan Micra“ kainos Lietuvoje prasideda nuo 34 990 Lt su PVM. Kai tikrai patraukli, tačiau labai gerai sukomplektuoto modelio kaina padidėja vos ne 10 tūkst. Lt.

„Nissan Motor“ iki 2014 m. planuoja užimti 5 proc. Europos rinkos. Kompanijos Europos padalinio pardavimų ir marketingo viceprezidento Simono Thomaso teigimu, šį tikslą padės pasiekti nauji modeliai, tokie kaip „Juke“ ir „Micra“

2010 m. „Nissan“ Europoje turėjo 3,1 proc. rinkos. Pernai kompanijos pardavimai siekė 547 tūkst. automobilių (13 proc. daugiau nei 2009 m.). Populiariausio šios markės modelio „Qashqai“ pardavimai išaugo 18 proc., iki 235 tūkst. vnt.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...