Žuvis
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| baltos žuvies filė | 400 g |
| cukinijų | 2 |
| morkos | 1 |
| svogūno | 1 |
| poro | 1 |
| špinatų | 50 g |
| grietinėlės | 150 ml |
| aliejaus | 1 šaukšto |
| druskos, pipirų | |
| Garnyrui: | |
| šviežių pjaustytų daržovių |
Filė supjaustykite plonomis juostelėmis, cukinijas – plonomis plačiomis juostomis. Ant maistinės plėvelės išdėliokite cukinijų juostas, ant jų – filė, apibarstykite druska, pipirais. Kartu su plėvele suvyniokite standų vyniotinį. Vyniotinio ilgis turi būti 10–13 cm. Paruoškite daržovių sultinį: išvirkite pjaustytas morkas, svogūną, įberkite druskos, pipirų žirnelių. Vyniotinį suvyniokite į foliją ir virkite sultinyje 10–15 min., po to palikite puode dar 30 min. Paruoštą vyniotinį išvyniokite, supjaustykite 45 laipsnių kampu. Paruoškite padažą: porą supjaustykite, apkepkite aliejuje, įdėkite pjaustytų špinatų, supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų, užvirinkite. Padažą suplakite elektriniu plaktuvu. Suktinukus patiekite su padažu ir šviežiomis daržovėmis.