2010 Birželio 17

Šalta sriuba

Vasariška sriuba

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
sviesto 1 šaukšto
2 skiltelių smulkinto česnako
pjaustyto svogūno 1
rozmarino šakelių 2
plonai pjaustytų cukinijų 250 g
žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų) 250 g
vištienos arba daržovių sultinio (iš kubelių) 750 g
smulkintų mėtų 20 g
natūralaus jogurto 500 g

Įkaitintame puode ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite svogūnus, česnaką bei rozmariną ir pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs, o česnakas suminkštės. Suberkite cukinijas ir pakepinkite 5 min., kol suminkštės. Supilkite sultinį, suberkite žirnelius. Užvirinkite ir virkite 10 min. Sriubą atvėsinkite, išgriebkite rozmariną. Virtuviniu kombainus išplakite iki vientisos masės, perkoškite per sietelį. Jogurtą sumaišykite su smulkintomis mėtomis, perkoštą trintų daržovių masę sumaišykite su jogurtu. Sriubą patiekite atšaldytą, papuoškite mėtų lapeliais.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...