- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Vasariška sriuba

Autorius: veidas.lt | 2010 06 17 @ 14:54 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
sviesto 1 šaukšto
2 skiltelių smulkinto česnako
pjaustyto svogūno 1
rozmarino šakelių 2
plonai pjaustytų cukinijų 250 g
žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų) 250 g
vištienos arba daržovių sultinio (iš kubelių) 750 g
smulkintų mėtų 20 g
natūralaus jogurto 500 g

Įkaitintame puode ištirpinkite šaukštą sviesto. Suberkite svogūnus, česnaką bei rozmariną ir pakepinkite, kol svogūnai taps skaidrūs, o česnakas suminkštės. Suberkite cukinijas ir pakepinkite 5 min., kol suminkštės. Supilkite sultinį, suberkite žirnelius. Užvirinkite ir virkite 10 min. Sriubą atvėsinkite, išgriebkite rozmariną. Virtuviniu kombainus išplakite iki vientisos masės, perkoškite per sietelį. Jogurtą sumaišykite su smulkintomis mėtomis, perkoštą trintų daržovių masę sumaišykite su jogurtu. Sriubą patiekite atšaldytą, papuoškite mėtų lapeliais.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/vasariska-sriuba

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.