salotos
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| špinatų | 250 g |
| agurko | 1 |
| ridikėlių | 6 |
| žaliųjų alyvuogių (be kauliukų) | 8 |
| pievagrybių | 150 g |
| citrinos sulčių | 2 šaukštų |
| grietinės | 4 šaukštų |
| garstyčių | 1 šaukšto |
| aliejaus | 3 šaukštų |
| prieksoninių žalumynų (krapų, petražolių ir kt.) | |
| pipirų, druskos ir cukraus | pagal skonį |
Susmulkinkite nuplautus ir nusausintus špinatų lapus. Agurkus supjaustykite griežinėliais, ridikėlius – skridinėliais, alyvuoges – puselėmis. Sukapokite pievagrybius ir visus produktus sumaišykite. Iš citrinos sulčių, grietinės, garstyčių, aliejaus, pipirų, cukraus ir druskos suplakite padažą. Salotas apipilkite gautu plakiniu ir apibarstykite susmulkintais žalumynais.