Salotos
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| špinatų lapų | 150 g |
| ridikėlių | 2 ryšelių |
| petražolių | 1 ryšelio |
| acto | 4 šaukštų |
| garstyčių | 1 šaukštelio |
| Druskos, pipirų | |
| aliejaus | 6 šaukštų |
| duonos su grūdais | Dviejų riekelių |
| sviesto | 200 g |
| sūrio | 200 g |
Ridikėlius supjaustykite plonomis riekelėmis, sūrį – juostelėmis. Petražoles sukapokite. Užpilui actą sumaišykite su garstyčiomis, druska, pipirais, įpilkite aliejaus. Špinatus, ridikėlius, sūrį, petražoles išmaišykite, apliekite užpilu. Duoną supjaustykite smulkiais kubeliais, apkepkite svieste maišydama 3 min. Salotas apibarstykite skrebučiais ir patiekite.