| produktai: | Kiekis: |
|---|---|
| miltų | 250 g |
| kiaušinio | 1 |
| sviesto | 125 g |
| druskos | |
| Įdarui: | |
| šaltai rūkytos lašišos | 250 g |
| špinatų | ryšelio |
| poro stiebo (tik baltosios dalies) | 1 |
| minkšto grietinėlės sūrio (maskarponės, rikotos) | 250 g |
| česnako | 2 skiltelių |
| kiaušinio | 1 |
| riebios grietinėlės | 100 ml |
| balto sausojo vyno | 50 ml |
| druskos, pipirų | |
| šviežių daržovių salotų |
Tešlai sukapokite persijotus miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su kiaušiniu, druska, greitai išminkykite iki vienalytės masės, suvyniokite į maistinę plėvelę ir atšaldykite. Paruoškite įdarą. Špinatų lapus, susmulkintą porą ir česnaką apkepkite 5 min. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais. Paruoštą tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo formą, ant viršaus dėkite špinatų masę ir lašišos griežinėlius. Kiaušinį išplakite su grietinėle ir minkštu sūriu. Paruošta mase apliekite gaminį. Pašaukite į 160 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 30 min. Patiekite su salotomis.