Salotos
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| šparaginių pupelių | 500 g |
| petražolių | 1 ryšelio |
| raudonojo svogūno | 1 |
| acto | 3 šaukštų |
| daržovių sultinio | 4 šaukštų |
| garstyčių | 1 šaukštelio |
| druskos, pipirų | |
| cukraus | |
| alyvų aliejaus | 4 šaukštų |
| konservuoto tuno | 250 g |
| vyšninių pomidorų | 250 g |
| salotų | 1 gūželės |
| bulvių traškučių | 1 pakelio |
Pupelių ankščių galiukus nupjaustykite ir apvirkite 8 min. pasūdytame vandenyje, nupilkite, atvėsinkite. Petražoles sukapokite, dubenyje sumaišykite su pupelėmis. Svogūną sukapokite, sudėkite į pupeles. Actą sumaišykite su sultiniu, garstyčiomis, druska, pipirais, žiupsneliu cukraus. Įpilkite alyvų aliejaus. Šį padažą įmaišykite į pupeles su svogūnais ir petražolėmis. Tuno filė išimkite iš skysčio, sumaigykite šakute. Pomidorus perpjaukite perpus. Salotų lapus suplėšykite. Viską išmaišykite, įberkite druskos, pipirų. Salotas pabarstykite smulkintais bulvių traškučiais.