2011 Vasario 14

paukštiena

Putpelės su lęšiais ir medaus padažu

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
putpelių ir jų kiaušinių po 4
balzaminio acto 100 ml
medaus ir garstyčių po 1 šaukštą
paukštienos sultinio 80 ml
lęšių 200 g
svogūnų laiškų pluoštelio
aliejaus 5 šaukštų
šviesaus vyno acto 3 šaukštų
druskos, pipirų po žiupsnelį
salotų lapų 4

Putpeles perpjaukite išilgai ir išskleiskite. Jas apkepinkite keptuvėje, patroškinkite, palikite  pridengusi kelioms minutėms pastovėti, tada apibarstykite druska bei pipirais. Į keptuvę įdėkite medų, praskieskite balzaminiu actu bei sultiniu. Viską trumpai pavirinkite. Lęšius išvirkite pagal nurodymus ant pakelio, nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir pamarinuokite iš acto, garstyčių, druskos, pipirų bei aliejaus paruoštame marinate kartu su smulkintais svogūnų laiškais. Įkaitinusi kitą keptuvę įkulkite putpelių kiaušinius, bet trynio nesukepkite. Patiekdama lėkštėje pirmiausia paskleiskite lęšius, papuoškite žaliu salotų lapeliu, ant jo padėkite putpelę, užpilkite medaus padažu ir uždėkite keptą kiaušinį.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...