2010 Lapkričio 24

Rinkimai Baltarusijoje

Du kandidatai į Baltarusijos prezidentus gali būti pašalinti

veidas.lt

Kandidatui į Baltarusijos prezidentus Vitalijui Rymaševskiui buvo įteiktas oficialus Generalinės prokuratūros įspėjimas už raginimą surengti nesankcionuotą akciją. Toks įspėjimas parengtas dar vienam kandidatui Nikolajui Statkevičiui.

“Šiandien V.Rymaševskiui įteiktas oficialus Generalinės prokuratūros įspėjimas už raginimą tiesioginėje televizijos laidoje surengti nesankcionuotą mitingą. Parengtas oficialus įspėjimas dar vienam kandidatui į prezidentus Nikolajui Statkevičiui už tokį pat raginimą tiesioginėje televizijos laidoje”, – pranešė Baltarusijos generalinės prokuratūros įstatymų vykdymo ir teisės aktų teisėtumo priežiūros valdybos viršininkas Pavelas Radionovas žurnalistams trečiadienį Minske.

Pasak jo, “šiandien rytą N.Statkevičius buvo įspėtas apie galimas administracinės atsakomybės priemones ir rinkimų įstatymų pažeidimo padarinius už tai, kad ragino ateiti į nesankcionuotą mitingą, kalbėdamas per televiziją”.

Drauge jis pažymėjo, kad “labiausiai įtikėtini padariniai kandidatams į prezidentus už raginimą tiesioginėje televizijos laidoje surengti nesankcionuotą mitingą gali būti CRK sprendimas panaikinti jiems kandidato statusą”.

Tuo tarpu N.Statkevičius atsisakė priimti Generalinės prokuratūros įspėjimą.

“Kažkokie žmonės mėlyna uniforma mėgino duoti man kažkokį popierių šiandien po kalbos per radiją įrašo”, – sakė agentūrai “Interfax” N.Statkevičius.

Pasak politiko, rytą jam paskambino iš Generalinės prokuratūros ir “paprašė dėl kažko ten atvykti”.

“Bet klausykite, aš gi kandidatas į prezidentus, man dabar pats svarbiausiais laikotarpis, aš neturiu laiko”, – sakė N.Statkevičius.

Pasak kandidato, kai jis atsisakė priimti “kažkokį popierių” ir už jį pasirašyti – “aš juk ne žvaigždė, kad autografus dalyčiau”, buvo mėginta “jį perskaityti garsiai”.

“Manau, ten buvo kalbama apie masines akcijas ir teisinę valstybę, bet aš pasakiau, kad neklausysiu”, – pasakojo N.Statkevičius.

Kandidatas į prezidentus mano, jog žmonės mėlynomis uniformomis kalbėjo apie jo kreipimąsi per televiziją, kuriame jis ragino rinkėjus ateiti į Spalio aikštę.

Atsakydamas į klausimą, ar nepakenks ši akcija jo oponentams – kandidatams, kurie, kaip numatyta, turi kalbėti per TV trečiadienio vakarą (Andrejui Sanikovui ir Grigorijui Kostusevui), N.Statkevičius sakė: “Tie žmonės, kurie į aikštę ateis, ir šiaip pasirengę remti demokratiją, ir jiems nesvarbu, kalbės Sanikovas per televiziją ar ne”.

Be to, agentūros pašnekovas mano, kad “Sanikovas gali ateiti pusvalandžiui, ir po to metropoliteno traukiniu spėti į televiziją, o Kostusevas ir valandą gali aikštėje išbūti”.

A.Sanikovas savo ruožtu pareiškė, kad nedalyvaus akcijoje dėl televizijos laidos. “Akcija – tai ne mano iniciatyva, o ir taip iškrito burtai”, – sakė jis.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...