2011 Gegužės 17

Užkandis

Pertepti pikantiški paplotėliai

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

10 porcijų reikės:

Produktai Kiekis
miltų 200 g
varškės 100 g
sviesto 250 g
druskos, maltų saldžiųjų paprikų po žiupsnelį
kiaušinio trynio 1
riebios grietinėlės 2 šaukštų
tarkuoto kietojo sūrio 0,5 stiklinės
lmynų sėklų 1,5 šaukšto
kaparėlių 1 šaukštelio
marinuoto agurko 1
svogūnų, petražolių po pluoštelį

Varškę išplakite kartu su 150 g sviesto bei nedidelėmis porcijomis vis įberiamų miltų. Įmaišykite druską, pipirų miltelius, po to indą su tešla uždenkite ir pastatykite 30 min. šaltai. Iškočiokite 2 cm storio tešlos lakštą, išspauskite 5 cm skersmens paplotėlius, sudėkite į sviestu išteptą skardą, aptepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su grietinėle, ir apibarstykite kmynais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 min., po to sudėkite ant grotelių ir ataušinkite.

Paruoškite kremą:

likusį sviestą ištrinkite, plakdama įmaišykite sūri, smulkiai sukapotus kaparėlius, agurką, svogūnų laiškus bei petražoles. Ant pusės paplotėlių užtepkite paruošto kremo ir užvožkite likusiais paplotėliais.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...