Užkandis
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| miltų | 200 g |
| varškės | 100 g |
| sviesto | 250 g |
| druskos, maltų saldžiųjų paprikų | po žiupsnelį |
| kiaušinio trynio | 1 |
| riebios grietinėlės | 2 šaukštų |
| tarkuoto kietojo sūrio | 0,5 stiklinės |
| lmynų sėklų | 1,5 šaukšto |
| kaparėlių | 1 šaukštelio |
| marinuoto agurko | 1 |
| svogūnų, petražolių | po pluoštelį |
Varškę išplakite kartu su 150 g sviesto bei nedidelėmis porcijomis vis įberiamų miltų. Įmaišykite druską, pipirų miltelius, po to indą su tešla uždenkite ir pastatykite 30 min. šaltai. Iškočiokite 2 cm storio tešlos lakštą, išspauskite 5 cm skersmens paplotėlius, sudėkite į sviestu išteptą skardą, aptepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su grietinėle, ir apibarstykite kmynais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 min., po to sudėkite ant grotelių ir ataušinkite.
Paruoškite kremą:
likusį sviestą ištrinkite, plakdama įmaišykite sūri, smulkiai sukapotus kaparėlius, agurką, svogūnų laiškus bei petražoles. Ant pusės paplotėlių užtepkite paruošto kremo ir užvožkite likusiais paplotėliais.