- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Pertepti pikantiški paplotėliai

Autorius: veidas.lt | 2011 05 17 @ 11:32 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

10 porcijų reikės:

Produktai Kiekis
miltų 200 g
varškės 100 g
sviesto 250 g
druskos, maltų saldžiųjų paprikų po žiupsnelį
kiaušinio trynio 1
riebios grietinėlės 2 šaukštų
tarkuoto kietojo sūrio 0,5 stiklinės
lmynų sėklų 1,5 šaukšto
kaparėlių 1 šaukštelio
marinuoto agurko 1
svogūnų, petražolių po pluoštelį

Varškę išplakite kartu su 150 g sviesto bei nedidelėmis porcijomis vis įberiamų miltų. Įmaišykite druską, pipirų miltelius, po to indą su tešla uždenkite ir pastatykite 30 min. šaltai. Iškočiokite 2 cm storio tešlos lakštą, išspauskite 5 cm skersmens paplotėlius, sudėkite į sviestu išteptą skardą, aptepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su grietinėle, ir apibarstykite kmynais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 min., po to sudėkite ant grotelių ir ataušinkite.

Paruoškite kremą:

likusį sviestą ištrinkite, plakdama įmaišykite sūri, smulkiai sukapotus kaparėlius, agurką, svogūnų laiškus bei petražoles. Ant pusės paplotėlių užtepkite paruošto kremo ir užvožkite likusiais paplotėliais.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/pertepti-pikantiski-paploteliai

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.