2010 Spalio 18

Įdarytos daržovės

Paprikomis įdaryti baklažanai

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
vidutinio dydžio baklažanų 2
svogūnų 2
žalios paprikos 1
raudonos paprikos 1
aitriosios paprikos 1
pomidorų 4
daržovių sultinio 0,25 l
česnako 4 skiltelių
aliejaus 2-3 šaukštų
druskos 2-3 šaukštelių
smulkintų petražolių 3 šaukštelių
maltos paprikos žiupsnelio
maltų pipirų  
cukraus žiupsnelio

Baklažanus nuplaukite, kas 1 cm išilgai įpjaukite ir tik tuomet perpjaukite pusiau, truputį išskaptuokite vidų, pabarstykite druska ir palaikykite 10 min. Svogūnus susmulkinkite, paprikas išvalykite, supjaustykite mažais kubeliais, aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite, sumaišykite su smulkiai pjaustytu česnaku ir įkaitinusi keptuvėje aliejų lengvai apkepinkite. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite žievelę, supjaustykite mažais gabaliukais. Pomidorus kartu su smulkintomis petražolėmis sudėkite į keptuvę ir maišydama dar keletą minučių pakepkite, pagardinkite druska, pipirais, paprika ir cukrumi. Baklažanus sudėkite į karščiui atsparų indą, į vidų pridėkite daržovių masės, įpilkite sultinio, pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 25 min.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Kaip vertinate galimybę, kad S.Skvernelis vadovaus naujai Vyriausybei?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...