2010 Rugsėjo 12

Užkandis

Baklažanų ir cukinijų suktinukai

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
cukinijos 1
baklažano 1
alyvų aliejaus  
druskos  
salotų lapų  
menkių filė (arba mėsos) 200 g
sezamų sėklų  
Įdarui:  
ožkų pieno sūrio 75 g
saulėje džiovintų ir aliejuje konservuotų pomidorų 6
varškės 150 g
česnako 1 skiltelės
šviežių bazilikų lapų  

Baklažaną ir cukiniją supjaustykite išilgai į aštuonias 0,5–1 cm storio riekeles, jas patepkite alyvų aliejumi ir pabarstykite druska. Įkaitinkite keptuvę ir daržoves truputį apkepinkite. Sudėkite į lėkštę, pabarstykite sezamų sėklomis. Paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite konservuotus pomidorus, kartu į dubenį sudėkite pertrintą sūrį bei visus kitus įdarui skirtus produktus, išmaišykite. Paruošusi įdarą, keptuvėje iškepkite žuvį arba mėsą, pabarstykite sezamų sėklomis. Dabar galite pradėti ruošti suktinukus. Pirmiausia dėkite baklažano riekelę, ant jos – cukinijos, o ant cukinijos dėkite šaukštelį įdaro. Susukite, dėkite ant nedidelio žuvies gabaliuko ir viską persmeikite mediniu smeigtuku. Paruoštus suktinukus sudėliokite į lėkštę su salotų lapais ir patiekite į stalą.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Kaip vertinate galimybę, kad S.Skvernelis vadovaus naujai Vyriausybei?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...