2013 Sausio 02

Lietuvių Naujųjų metų šventinis stalas gausesnis nei pernai

veidas.lt


Remiantis prekybos tinklo MAXIMA duomenimis, paskutinės metų dienos pardavimai ūgtelėjo iki 6 procentų, o kalėdiniai pardavimai išliko tokie patys kaip ir prieš metus.  Kalėdų ir Naujųjų metų šventiniam stalui  lietuviai rinkosi šviežią žuvį, vištieną, gurmaniškus užkandžius ir tortus.
„Lyginant šventinius pardavimus, akivaizdu, kad mūsų šalies gyventojai atrado žuvį ir jūros gėrybes, kurių šiemet nupirkta tris kartus daugiau nei tokiu pačiu laikotarpiu prieš metus. Pastebime, kad ant šventinio stalo kiauliena užleido vietą paukštienai, kurios šiemet irgi buvo nupirkta daugiau“, – sako  MAXIMA LT, UAB, atstovė ryšiams su visuomene Olga Malaškevičienė.
Paskutinę 2012 metų dieną MAXIMA parduotuvėse gyventojai rinkosi gurmaniškus užkandžius, kurių nupirkta trečdaliu daugiau nei prieš metus. Į klientų krepšelius dažniau pateko lašišos ikrų, pelėsinio sūrio,  vytintų mėsos gaminių, šaltai rūkytos mėsos.
Tradiciškai Kūčių ir Kalėdų stalui lietuviai dažniau patys ruošia įvairius patiekalus ir perka reikiamus produktus jų gamybai, tačiau prieš Naujuosius renkasi jau pagamintus MAXIMA meistrų kulinarijos ir konditerijos patiekalus. „ Paskutinė metų diena buvo darbo diena, ne visi turėjo laiko paruošti šventinį stalą patys, todėl mūsų klientai patiekalus rinkosi iš jau pagamintų ir įvertintų, daugiausia nupirkta mišrainių su majonezu.  Penktadaliu daugiau buvo nupirkta ir MAXIMA konditerių šventėms paruoštų tortų“, – sako O. Malaškevičienė.
Jau kelinti metai iš eilės pastebima, kad šalies gyventojai per šventes renkasi silpnesnius alkoholinius gėrimus – vyną, putojantį vyną ir šampaną.  Iš stipresnių gėrimų šiemet daugiau nei pernai nupirkta romo, konjako ir viskio.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Kaip vertinate galimybę, kad S.Skvernelis vadovaus naujai Vyriausybei?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...