2012 Spalio 18

Mobilusis 4G internetas veikia visuose Lietuvos kurortuose

veidas.lt


Aktyviausiai mobiliojo ryšio tinklą plečianti bendrovė Telecentras praneša, kad 4G internetu „Mezon“ galima naudotis visuose Lietuvos kurortuose. 4G WiMAX technologijos ryšys Nidoje ir Palangoje veikia jau trejus metus, o šiemet jis pasiekė ir Birštoną bei Druskininkus. Mobilusis 4G internetas „Mezon“ veikia ir kurortinėse teritorijose – Anykščiuose, Ignalinoje, Trakuose.
„Pradedant 4G WiMAX projekto įgyvendinimą buvo nuspręsta tinklą diegti ir plėsti iš karto visoje Lietuvoje. Šio kurso ir laikomės“, – pasakoja Telecentro WiMAX projekto vadovas Mindaugas Kuprys.
Jo teigimu, mobilusis 4G internetas „Mezon“ prieinamas jau maždaug 100-te Lietuvos miestų ir gyvenviečių.
Per pirmą šių metų pusmetį 4G WiMAX ryšį įdiegęs 13-koje naujų vietovių, Telecentras ir toliau aktyviai plečia tinklą. 4G mobiliojo interneto paslauga galima naudotis jau ir Biržuose, Gelgaudiškyje (Šakių r.), Girkaliuose (Klaipėdos r.), Jakuose (Klaipėdos r.), Kalvarijoje, Lazdijuose, Pakruojyje, Šilutėje, Viduklėje, Žiaukuose (Klaipėdos r.).
Pastačius daugiau bazinių stočių, mobiliojo 4G interneto „Mezon“ prieinamumas padidėjo Vilniuje (Bajorai, Rasos, Vismaliukai, Verkiai, Eišiškių, Juodvarnių, Vinčiūniškių sodai), taip pat Alytuje, Biržuose, Kaišiadoryse, Kaune, Kėdainiuose, Klaipėdoje, Panevėžyje, Pakruojyje, Skuode, Šiauliuose, Utenoje.
Nuolat auga ir Telecentro paslaugą besirenkančių klientų skaičius. Telecentro bei LR Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenys apie elektroninių ryšių rinkos klientų pokytį patvirtina, kad pirmą šių metų pusmetį net 54 proc. naujų fizinių mobiliojo interneto kompiuteryje naudotojų pasirinko 4G WiMAX technologijos internetą „Mezon“.
„Ne tik išplėtotas tinklas, bet ir didelė ryšio sparta, bei galimybė be jokių išlygų  mobiliuoju 4G internetu „Mezon“ siųsti neribotus duomenų srautus užtikrina tokius puikius rezultatus“, – tvirtina Mindaugas Kuprys.
RRT atliekamo mobiliojo interneto kompiuteryje prieigos tyrimo duomenimis, 4G WiMAX technologijos mobiliuoju internetu „Mezon“ 2011 metais greičiausiai buvo atveriami tinklalapiai, didžiausia vidutine sparta buvo gaunami ir siunčiami duomenys. Kaip rodo tyrimo diagrama, 4G „Mezon“ ir šiemet pasižymi didžiausia vidutine ryšio sparta.
Telecentras yra vienintelė 100-tu proc. lietuviško kapitalo bendrovė Lietuvos mobiliojo ryšio rinkoje. Be 4G „Mezon“, jau 11 metų valstybės valdoma akcinė bendrovė teikia ir belaidžių technologijų interneto „Erdvės“ paslaugas. Iš biudžeto Telecentras nėra finansuojamas.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. 1 1 rašo:

    1


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...