2011 Spalio 05

I. Degutienė Japonijoje domėjosi branduolinės energetikos saugumu

veidas.lt

BFL

Vizitą Japonijoje tęsianti Seimo Pirmininkė Irena Degutienė ir du jos pavaduotojai susitikimuose su Japonijos Parlamento Patarėjų Rūmų atstovais domėjosi branduolinės energetikos saugumu ir parlamentine energetikos sektoriaus kontrole.  Apie tai praneša pasaulio naujienų agentūros.

Apie tai buvo kalbama su Patarėjų Rūmų Užsienio reikalų ir gynybos komiteto pirmininku Tetsuru Fukujama, opozicinės Liberalų demokratų partijos atstovu Hirofumiu Nakasone. Susitikimų metu kalbėta ir apie Lietuvos plėtojamus energetinės nepriklausomybės projektus.

Pasaulinė praktika rodo, kad vienai Japonijos kompanijai vykdant stambų investicinį projektą vienoje šalyje, į ją pradeda investuoti ir kitos Japonijos kompanijos. Todėl tikimasi, kad “Hitachi Ltd” apsisprendus investuoti į Lietuvą mūsų šalį pasieks ir daugiau Japonijos verslo investicijų kitose srityse.

Seimo Pirmininkė užsienio reikalų ir gynybos komiteto pirmininkui pristatė Lietuvos vykdomus energetinės nepriklausomybės įtvirtinimo projektus, elektros ir dujų sektoriuose vykdomas pertvarkas. I. Degutienė atkreipė dėmesį, kad Baltarusijoje ir Kaliningrade vykdomi dviejų kitų branduolinių jėgainių statybų projektai, o Lietuvai nepateikiama pakankamai informacijos apie šiuos projektus, kas kelia abejonių jų saugumu.

Vieno iš svarbiausių Parlamento komitetų pirmininkas ir opozicijos atstovas patvirtino, kad po Fukušimos tragedijos šiai sričiai tiek Parlamentas, tiek Vyriausybė skiria daugiau dėmesio energetikos sektoriui ir branduolinio saugumo kontrolei.

Dar šią vasarą Japonijoje buvo priimtas sprendimas iki kitų metų pavasario prie Aplinkos apsaugos ministerijos įsteigti naują branduolinės saugos agentūrą, kuri ypatingą dėmesį skirs atominių elektrinių saugumui ir vykdys branduolinio sektoriaus kontrolę.

Trečiadienį Seimo Pirmininkė I. Degutienė ir kartu su ja Japonijoje besilankantys Seimo vicepirmininkai liberalcentristas A. Čaplikas ir “darbietė” V. Baltraitienė susitiks ir su “Hittachi Ltd” prezidentu ir viceprezidentu.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. kabliukas kabliukas rašo:

    Ale ir išmano daktarytė apie branduolinę energetiką… Visai, kaip Rokutis.


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...