2011 Gegužės 26

Siūloma padidinti ribą tapti PVM mokėtoju

veidas.lt

BFL

Siūloma nuo 2012 metų daugiau kaip dvigubai, iki 250 tūkst. litų, padidinti sumą, kurią pasiekus asmuo tampa pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mokėtoju.

Tokią Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą Seimui pateikė parlamentaras Valerijus Simulikas.

Šiuo metu pagal galiojantį įstatymą apmokestinamasis asmuo neprivalo pateikti prašymo įregistruoti jį PVM mokėtoju bei už tiekiamas prekes ir teikiamas paslaugas skaičiuoti PVM ir mokėti jį į biudžetą, jeigu bendra atlygio už vykdant ekonominę veiklą patiektas prekes ir suteiktas paslaugas suma per metus neviršija 100 tūkst. litų. Teikiama pataisa siūloma šią ribą padidinti iki 250 tūkst. litų.

Šiuo pasiūlymu siekiama sumažinti mokesčių naštą smulkiesiems verslininkams (įskaitant tuos, kurie verčiasi turėdami verslo liudijimą), taip pat sumažinti šiuo metu sparčiai augančią šešėlinę ekonomiką.

Už šią pataisą po pateikimo balsavo 34 Seimo nariai, prieš – 3, susilaikė 23 parlamentarai. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Biudžeto ir finansų komitete. Taip pat nuspręsta dėl šio projekto prašyti Vyriausybės išvados. Projektą plenariniame posėdyje toliau numatoma svarstyti Seimo rudens sesijoje.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...